Joelle bakt – Roze koeken

Roze koeken, wie kent ze niet? Mierzoet, met een felroze laagje. Bij Huis van Belle hebben we ze ook wel eens met meidenavonden op tafel gezet. Gewoon, omdat ze lekker zijn en er vrolijk uitzien. Karin Luiten, bekend van o.a. Koken met Karin maakt kant-en-klare / pakjes producten uit de supermarkt na en kwam met dit heerlijke recept voor Roze koeken. Ik ben een fan!

Voor 12 roze koeken heb je nodig:

  • 100 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 110 bloem
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • 10-15 frambozen
  • 100 g poedersuiker

 Aan de slag

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 C.

Stap 2: Klop de boter en suiker samen totdat het wit is.

Stap 3: Voeg de eieren toe. Meng het ei eerst door het beslag voor je de volgende toevoegt.

Stap 4: Mix de bloem lepel voor lepel toe. Doe ook de citroenrasp en zout erbij.

Stap 5: Vet een cupcakebakblik in (ik gebruik hiervoor het liefste bakspray, lekker snel). Schep in elk holletje wat beslag (ongeveer 1/3e tot max. de helft vol)

Stap 6: Leg een bakplaat of iets anders dat ovenvast is op de cupcakevorm. Hierdoor zorg je ervoor dat de cakejes plat blijven, meer als koeken.

Stap 7: bak de koeken 18 minuten. Haal dan de bakplaat eraf en bak dan nog een paar minuten zodat de koeken lichtbruin worden. Laat ze daarna helemaal afkoelen.

Als de koeken afgekoeld zijn kun je ze glazuren, en dat doe je zo:

Stap 8: Doe de poedersuiker in een schaaltje. Druk met de bolle kant van een lepel de helft van de frambozen door een zeefje (zodat je sap zonder pitjes krijgt) en meng dat met de poedersuiker.

Stap 9: Roer het door elkaar en voeg meer frambozensap toe tot je een mooi roze glazuur hebt dat wel mooi glad wordt als je het even laat rusten, maar niet zo slap is dat het gelijk van de cakejes zal druipen.

Stap 10: Schep een lepeltje glazuur op een koek en verdeel het met de bolle kant van de lepel over de koek zodat de bovenkant bedekt is. Laat het glazuur uitharden voor je de koeken in een trommel doet (als ze de trommel al halen).

Mijn koeken hadden iets een bultje gekregen aan de bovenkant omdat ik ze niet goed afgedekt had. Omdat ik deze er afgesneden heb kon het glazuur in de koek trekken en ontstaat er een ribbeltjespatroon op de bovenkant. Maar dat maakt ze niet minder lekker natuurlijk! :D

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!