Joelle bakt vakantietaart
Joelle houdt ervan lokale specialiteiten te proeven. Ze deelt vandaag een lekker vakantierecept met jou! Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in Warschau, de hoofdstad van Polen. Een toffe stad, heel anders dan de Franse dorpjes waar ik anders rond deze tijd zou zitten. Als ik op vakantie ben kijk ik altijd graag in de bakkerijen om te ontdekken wat lokale heerlijkheden zijn. Soms pakt dat goed uit, soms wat minder. Zo was ik een keer met mijn verjaardag in Frankrijk waar ik een soort rol van cake kocht. Dacht ik. Al stuntelend in mijn beste Frans kreeg ik taart mee die eenmaal thuis smakeloos en heel vet bleek te zijn.
In Polen heb ik echter geluk, want de taartjes die ik tot nu toe geproefd heb vind ik allemaal heerlijk! In veel gebak zit een crème van witte kaas die een beetje het effect geeft van cheesecake. En laat ik daar nou net verzot op zijn.. Als ik weer in Nederland ben ga ik proberen een recept te vinden en te maken, dus ik hou jullie op de hoogte! En onze Poolse-oma-voor-een-week zette een heerlijke fruittaart op tafel voor de verjaardag van een reisgenoot. Ik heb ook van haar een recept gekregen, welke ik thuis natuurlijk ook ga maken.
Voor nu heb ik een recept van een taart die ik vorig jaar met ons corveegroepje op kamp verzon. Tijdens het kamp was er een kookmiddag waarbij ons groepje voor een lekker stuk taart toe mocht zorgen. In zo’n situatie is het altijd improviseren maar we zijn vol goede moed naar de supermarkt getogen en kwamen thuis met alles wat we nodig hadden voor een kamp- of campingtaart.
Ons boodschappenlijstje:
2 kant-en-klare taartbodems
300 gram pure chocolade
100 ml slagroom
2 zakjes kloppudding (wij hadden vanille en karamel)
Nootjes schaafsel
Verse aardbeien
Als eerste maakten we de pudding klaar volgens het pakje. Daarna deden we een laagpudding op een taartbodem. We legden er een laagje plakjes aardbeien op en wat nootjes schaafsel. Vervolgens kwam de volgende laag pudding met de tweede taartbodem op de kop als een deksel erbovenop. In een pannetje smolten we de chocolade en de slagroom. Toen dit een glad mengseltje was hebben we het over de taart gegoten en uitgesmeerd tot alles bedekt was. Nog wat versieren met aardbei en nootjes en klaar!
Wat vind jij leuk om te ontdekken in het land waar je op vakantie gaat?