Joëlle maakt blauwe bessen yoghurtijslollies

Al eerder konden jullie mijn review lezen uit het boek IJspret. Ik heb toen twee recepten getest. Het eerste recept vind je in het blogje met de review, het tweede recept staat hier. Sinds een paar maanden ben ik verzot op blauwe bessen en ik doe graag een handje door de yoghurt bij het ontbijt. Deze ijslollies leken me dus een top-idee!

ijslollies

Blauwebessen yoghurtijslolly’s (pag. 75)

Aan de slag

Stap 1: Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel afkoelen en pureer het.

Stap 2: Meng de yoghurt en de honing in een kom.

Stap 3: Roer daarna het yoghurtmengsel en de blauwebessenpuree luchtig door elkaar en schep het in de ijsvormen.

Stap 4: Laat die ongeveer 1 uur in de vriezer staan of tot het ijs enigszins opgestijfd is; steek daarna de stokjes erin.

Stap 5: Laat nog 3-4 uur in de vriezer staan. Serveer meteen of doe ze in een plastic doos met een deksel en bewaar ze in de vriezer.

SONY DSC

Het recept is iets meer werk doordat je van de blauwe bessen eerst een jamachtig prutje moet maken. Dat schep je vervolgens door de yoghurt en dat mengsel gaat in de ijsvormpjes. Dus eigenlijk is het nog steeds niet heel moeilijk. En oh my! Wat is dat verrukkelijk! Lekker fris yoghurtijs met het zoete van honing en blauwe bessen. De andere helft van het testteam was hier iets minder over te spreken, maar die heeft sowieso meestal na twee lepels yoghurt alweer genoeg gehad. Dit recept heb ik ietsjes aangepast door blauwe bessen uit de diepvries te gebruiken in plaats van verse, maar het resultaat is gelijk omdat je toch een puree maakt.

Deze blauwe bessen yoghurtijslollies zijn tot nu toe mijn favoriete recept uit IJspret, maar ik ben erg benieuwd naar de rest. Ik ga het boek zeker nog een aantal keer uit de kast halen om wat uit te maken.

Wat is jouw favoriete ijssmaak?