Joëlle maakt cupcakes met regenboogjes

Dit zijn cupcakes waar ik ontzettend vrolijk van word. Zoveel kleur! Ze doen me aan de zomer denken. Blauwe luchten, witte schapenwolkjes…  Het woord ‘regen’ in regenboog vergeet ik liever even. ;-)

De regenboogjes op deze cupcakes zijn zure matten. Let er wel op dat je de lange zure matten koopt en niet de zak met kleintjes. Daar kun je namelijk geen boog van maken. :-)  Als je wilt kun je voor de cupcakes mijn basisrecept voor cupcakes gebruiken.

boodschappenlijstje-keuken

Tip vooraf: als je poedersuiker uit een bus (van Gilse) gebruikt kun je heel makkelijk het deksel eraf halen. Maak het grote gat open en steek daarin  achterkant van een lepel (of zo) .  Nu kun je het deksel er af wippen door de lepel als hefboom te gebruiken. Dit scheelt een hoop gestuif bij het afmeten van je lepels poedersuiker. :-) Na afloop druk je het deksel weer op de bus.

Aan de slag! 

Stap 1: Maak de fondant (of marsepein) soepel door het even te kneden. Rol het op een beetje poedersuiker uit tot een lapje. Steek 12 cirkels uit ter grote van de bovenkant van de cupcake.

Stap 2: Maak glazuur door 2 eetlepels poedersuiker te mengen met twee theelepels water. Doe op elke cupcake een theelepeltje glazuur en verspreid het. Leg hier het plakje fondant (of marsepein) op.

Stap 3: Snij of knip de zure matten doormidden.

Stap 4: Maak met een schilmesje twee inkepingen in de cupcake. Neem per cupcake 1 halve zure mat en druk de uiteindes in de inkepingen die je net gemaakt hebt.

Regenboog cakejes

Stap 5: Meng in een kommetje twee eetlepels poedersuiker met één theelepel water. Dit moet een dikke pasta zijn.  Maak kleine balletjes van de glazuurpasta en doe die om de zure matten zodat het wolkjes worden.  De balletjes zullen uit zichzelf een beetje met elkaar versmelten. Vergeet niet aan de binnenkant van de regenboog ook wat balletjes wolkenglazuur te plaatsen. Met deze hoeveelheid glazuur kun je vier wolkjes maken (dus voor twee cupcakes). Maak niet te veel glazuur in één keer, omdat het vrij snel uithardt en je de balletjes dan niet meer mooi kunt vormen.

regenboog_zure_matten_cupcakes

Leuke variatie: maak ook van de cupcakes zelf regenboogjes door het beslag een kleurtje te geven. Check mijn eerdere blog voor uitleg hoe je dat kunt doen.