Joëlle maakt: Oreotruffels

In het bakalfabet zijn we inmiddels aangekomen bij de O. Zodra ik startte wist ik al: de O is van Oreo’s! Eerst vond ik deze koekjes maar een beetje saai, maar eigenlijk ze zijn er vet lekker! Deze oreotruffels zijn een variatie op traktatie die een collega eens mee naar het werk nam. Zó lekker… :D En heerlijk als toetje bij je kerstdiner natuurlijk ;) Dit recept is voor 15 stuks.

Wat heb je nodig voor deze Oreo-truffels

  • 1 rol oreo’s
  • 150 g roomkaas
  • 150 g witte chocolade

Aan de slag

Stap 1: Verkruimel de oreo’s. Dat kan in de keukenmachine, of door ze in een stevig zakje te doen en je frustraties over die wiskundetoets te uiten op de oreo’s. Maakt niet uit hoe, als ze maar helemaal fijn worden.

Stap 2: Voeg de roomkaas toe en meng het door elkaar

Stap 3: Draai bolletjes van het mengsel en leg die op een stukje bakpapier dat op een bord ligt. Leg de bolletjes een tijdje in de vriezer zodat ze goed hard kunnen worden (ik ging na 2-3 uur weer verder).

Stap 4: Smelt de witte chocolade au bain marie. Haal de balletjes uit de vriezer. Doop elk balletje in de chocolade en zorg dat alles bedekt is. Laat de overtollige chocolade eraf lopen en leg de truffel daarna op een stuk bakpapier. Zolang de chocolade nog zacht is kun je de truffel versieren met bijvoorbeeld zilverballetjes. Met een andere kleur gesmolten chocolade kun je streepjes trekken ter versiering.

Stap 5: Bewaar de oreotruffels in de koelkast.

p.s.: ik had het mengsel van oreo en roomkaas in een siliconenvorm gedaan om een ander vormpje te krijgen, maar balletjes zijn net zo leuk. :-)