Joëlle maakt supersnelle ijsjes met Nutella

Inmiddels zijn we bij de I aangekomen in mijn bakalfabet. Bij deze letter maak ik weer even een uitstapje, want bakken is niet nodig bij de I van IJS! Deze week valt Belle 12 bij je op de mat als je lid van de club bent en daar staan al twee heerlijke ijsjes in. In dit blogje deel ik nóg een recept voor een supersimpel, maar heerlijk ijsje: Nutella ijs! Iets minder healthy dan de ijsjes in Belle, maar wel heel erg lekker. :-)

Boodschappenlijstje:
250 g nutella (200ml)
600 ml volle melk

Stap 1: Doe de melk en Nutella in de blender en meng goed.

Stap 2: Vul de ijsvormpjes met de Nutellamelk en zet de ijsvorm zeker vier uur in de vriezer of tot ze helemaal bevroren zijn.

Simpel he? IJs maken is zo leuk! ;-)

Schuimlaagje

Door het mixen kan er een soort schuimlaagje ontstaan. Roer deze rustig door de melk heen zodat de bubbels er weer uit gaan. Als je het schuimlaagje in de ijsvormpjes giet, krijg je niet alleen kleurverschil, maar ook een wat brossige structuur. (niet dat dat heel erg is, maar ik ben nou eenmaal een perfectionist)

Met de ijsvorm die ik gebruik kun je 10 ijsjes van 75 ml per stuk maken. Bovenstaand receptje is dus genoeg voor die vorm. Als jouw ijsvorm anders is zul je even moeten uitzoeken wat de inhoud is van jouw vorm en uitrekenen hoeveel je van dit recept nodig hebt. In Belle 12 geef ik je daar tips voor.

ijsjes_met_nutella (2)

Meer recepten

Heb je de smaak van het ijs maken te pakken? Al eerder schreef ik blogjes met recepten voor yoghurtijs met blauwe bessen en vanillieijs. Zó lekker! http://www.huisvanbelle.nl/joelle-maakt-blauwe-bessen-yoghurtijslollies/ + https://www.huisvanbelle.nl/review-ijspret-van-linda-lomelino/