Jouw Eerste Hulp Bij Ongesteldheid-tasje

Jaja, jouw persoonlijke EHBO-tasje, wat moet daar allemaal inzitten? Laatste kwam deze blog over je ongesteldheid al online. Wij vrouwen krijgen er bijna allemaal wel mee te maken, vroeg of laat. Tenzij er een medische reden is dat je niet ongesteld wordt. Misschien ben jij met de regelmaat van de klok ongesteld, misschien voel je het wel niet zo goed aankomen. Het is hoe dan ook handig om altijd een klein tasje of etuitje met spulletjes voor jouw ongesteldheid bij je te hebben. Zo ben je er altijd op voorbereid! Wat mag er niet ontbreken?

Tampons of maandverband

Ja duuh, logisch! In mijn etuitje heb ik altijd een maandverbandje en een paar tampons van verschillende formaatjes zitten. Je weet maar nooit wat je op dat moment prettig vindt om te gebruiken. Als je onderweg bent en je kunt misschien niet je handen wassen, is het bijvoorbeeld niet zo handig om een tampon in te brengen. Ook als je een menstruatiecup gebruikt is het handig om óók een tampon en maandverbandje bij je te hebben. Zelf heb ik ook altijd nog een inlegkruisje bij me, gewoon voor wanneer dat opeens fijn zou kunnen zijn.

Hygiënische handgel

Voor als je dan toch heel graag een tampon wilt gebruiken en je bent onderweg… Kun je je handen wassen zonder water. Sowieso heb ik dit spul altijd bij me, beetje smetvrees hier. 😉

Pijnstilling

Grote kans dat je tijdens je ongesteldheid last hebt van buikpijn, rugpijn of hoofdpijn. Het is fijn om dat wat te kunnen dempen met een paracetamol. Je hebt ook speciale pijnstilling voor je menstruatiepijn, bijvoorbeeld Aleve Feminax. Gewoon te koop bij de drogist.

Mini warmte-pad

Je kunt van die hele kleine warmtekruikjes kopen met zelfs een jasje eromheen. Super handig: je hoeft alleen maar het metalen clipje in het midden te buigen en het kruikje warmt vanzelf op. Stop ‘m onder de rand van je broek om de buikpijn te verzachten. Niemand die het ziet als jij in de les zit en het geeft je net iets meer comfort! En als je thuis bent dan lekker met een grote kruik onder een dekentje op de bank kruipen.

Chocola

Hahaha, dit heb ik niet in mijn etuitje zitten, maar het zou wel super chill zijn toch?! Een soort uitvouwbare chocoladereep die je tevoorschijn kunt toveren als je ongesteld wordt en je zit op school. Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen: wees lief voor jezelf. Je kunt je echt rot of emotioneel voelen door je ongesteldheid. Of het nou met een stukje chocola of een avondje vroeg naar bed is: probeer te voelen wat jouw lichaam nodig heeft en geef haar dat. Ons lichaam doet fantastisch werk, elke maand weer! Het verdient aandacht en zorg.

Ben ik iets vergeten? Wat mag er niet ontbreken in jouw EHBO-tasje?