Kerstpizza a la Belle

Kerst, voor mij een van de leukste tijd van het jaar. Gezellig met familie eten en spelletjes doen en kletsen. Mijn haar laten invlechten door mijn moeder of het zelf doen. Een mooie jurk aandoen die al lang klaarligt, make-up op en de hele dag vrolijk. En met kerst eet je natuurlijk ook lekker!

Speciaal voor alle belles heb ik een soort Bellepizza bedacht die niet al te ongezond is en die redelijk licht verteerbaar is. Met kerst eet je meestal zoveel, dan raak je een keer niet te vol. Dit hoofdgerecht is super simpel en snel om te maken! Ook super handig voor als je met je vrienden kerst gaat vieren bijvoorbeeld, maar ook als je alleen bent tijdens kerst, maakt deze bellepizza je dag toch nog een beetje goed. Fijne Kerst!

Elise-Kerstpizza-lijstje

Alternatieve lekkere smaakcombinaties

  • Ham, kaas, ananas, ui
  • Gehakt, paprika, champignon
  • Salami, basilicum, tomaat
  • Jouw eigen idee!

Werkwijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Stap 2: Rol de randjes van het bladerdeeg om, zodat je de pizza rand krijgt.

Stap 3: Smeer de bodem van de pizza in met de tomatenpuree.

Stap 4: Leg de eerste fruitlaag op de bodem van de pizza.

Stap 5: Leg de ham eroverheen. Een lekker alternatief voor vegetariërs kan zijn mozzarella of kaasplakjes.

Stap 6: Leg de volgende laag fruit daar weer overheen. Het leukste is om dit in een speciaal patroontje te leggen. Ik legde de banaan schuin neer.

Elise-Kerstpizza-foto

Stap 7: Leg de bellepizza’s op de bakplaat en zet ze 15 min in de oven op 220 graden Celsius. Hou de pizza goed in de gaten, want hij mag natuurlijk niet aanbranden!

Stap 8: Haal de bellepizza’s uit de oven en leg ze op een mooi bordje en dien de bellepizza’s op samen met een mooi gekleurd servet.

Fijn kerstfeest!

Wat vind jij de lekkerste smaakcombinatie? Laat me het weten in de reacties of via Facebook!

Deze blog werd geschreven door Elise