Kindbruidje in Noorwegen

We dachten allemaal dat kindbruidjes alleen maar in India of Afghanistan voorkwam. We hebben het mis. Dit onderstaande meisje trouwt vandaag met haar man van 37. En zelf is ze nog maar 12.

1895290-9-1412075175012

Insane right?!

Trouwvoorbereidingen

Zoals elke bruid trof ook deze bruid haar voorbereidingen. Ze proefde taartjes en desserts, bezocht kerken en dacht zelfs na over de lingerie onder de jurk. Van al deze vorderingen hield ze een blog bij en kan je dus nalezen welke keuzes ze allemaal gemaakt heeft. Trouwens, dit is de man in kwestie:

1895290-11-1411996166503

Goed gelukt

De grap is goed gelukt. Of tenminste, de actie is goed gelukt. Vandaag is het de Internationale Dag voor Meisjes, (waar we al vaker over blogden trouwens) en dit meisje Thea vraagt op deze manier om aandacht. Nog steeds worden er duizenden meiden per dag uitgehuwelijkt aan mannen die veel en veel ouder zijn, terwijl meisjes juist de toekomst zijn!

Meisjes die jong trouwen kunnen niet naar school. Maar meisjes die naar school gaan hebben als ze gaan werken 20% meer inkomen, wat ze vervolgens weer zullen besteden  aan hun gezin, zodat hun kinderen naar school kunnen gaan en hun kinderen gezonder zullen zijn. Meisjes zijn dus de toekomst. Maar niet als ze voor een man van 37 moeten zorgen en kinderen krijgen terwijl ze zelf nog een kind zijn.

Wat kan jij doen?

Deel dit blogje op de je FB, Instagram of je twitter. Laat de wereld weten dat jij voor gelijke rechten bent en dat meisjes een kans verdienen! Misschien zoek je nog een project dat je wil steunen, dan kan je bijvoorbeeld een meisje sponsoren of een meisje blij maken met maandverband, of natuurlijk gewoon een gift geven. Of misschien heb je zelf wel een goed idee hoe je meisjes blij kan maken?! Deel het hieronder, ik hoor het graag :)

X Martan

Alle foto’s komen van Thea’s blog.