Krijg je alles waar je voor bidt?

‘Zoek je geluk bij de Heer, want Hij zal je alles geven wat je vraagt.’

(Psalm 37:4)

Een heel aantal teksten uit de Bijbel roepen nogal wat vragen op en dit is er één van. Dat heb je vast al gemerkt; niet alles waar je voor bidt krijg je ook. Soms is dat gewoon balen maar vaker heel pijnlijk.

In de Herziene Statenvertaling klinkt de tekst net een beetje anders.

‘Schep vreugde in de Heere, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt.’

Of je blij bent is niet afhankelijk van je omstandigheden. Je bent gewoon blij dat God er voor je is. Dat is een soort ‘geheim’ dat je alleen kunt ontdekken door heel goed op te letten.

God is er!

Ik ken een man die erg ziek is en dat is niet de eerste keer. Hij is al vaker ziek geweest in zijn leven en nu gebeurt het weer. Inmiddels is hij gehandicapt en moet een tijd revalideren. De mensen die om hem heen staan bidden met hem mee want het is heel zwaar. Pas liet hij weten dat hij zo sterk merkt dat God bij hem is! Veel sterker dan in andere periodes in zijn leven. Hij heeft een soort blijdschap gekregen.

Geheim

Dat is het geheim. Het is iets dat je absoluut niet kunt begrijpen maar toch doet God dat voor mensen. God geeft niet altijd de genezing die wij bedenken maar hij geeft iets anders. Hij raakt het hart aan van iemand die het nodig heeft. God weet vaak nog beter wat we nodig hebben omdat hij in ons hart kan kijken. En dat is dat tweede deel van de tekst.

Jouw wensen en de wensen van je hart

Je wilt op vakantie naar de zon! Je bent zo moe. Maar jullie blijven dit jaar thuis. Eigenlijk ben je moe van het voldoen aan verwachtingen die je denkt dat vriendinnen van je hebben. Dus God geeft je een periode van rust waarin je meer alleen kunt ontspannen.

Of:

Je weet zeker dat je mooier bent als je 10 kg afvalt. Ondertussen genieten mensen als jij in de band in de kerk zingt en ze zien hoe mooi je bent. Dat geeft God!

Heilige Geest

We zien vaak niet dat dat wat we krijgen een antwoord kan zijn op de vraag van ons hart. En daar kan de Heilige Geest te hulp komen. Vraag Hem om je ogen te openen voor de dingen die God je geeft. Welke vraag van je hart beantwoordt Hij dan? Daar draait het dus eigenlijk om. Je kijkt naar Zijn antwoord en gaat dan zien bij welke vraag dat hoorde.

Let eens op hoe je bidt en wat je vraagt. Zit er een andere vraag (van je hart) onder?