Kruidige cupcakes met een kaneeltwister

Alleen maar botercrème op je cupcake is natuurlijk lekker, maar kan ook een beetje saai zijn. In deze blog laat ik je een trucje zien hoe je op een leuke, makkelijke manier twee kleuren botercrème op een cupcake spuit.

Joelle-KruidigeCupcakes-lijstje

Aan de slag!

Stap 1. Maak de cupcakes: verwarm de oven voor op 175°C. Mix 200 g boter zacht er romig. Voeg de donkere basterdsuiker toe en meng goed. Klop de eieren erdoorheen. Zeef de bloem, maïzena, zout en koek- en speculaaskruiden en mix dit door het beslag. Doe cupcakepapiertjes in een cupcakeblik. Schep de papiertjes voor 2/3e vol. Bak de cupcakes in 25 minuten gaar of tot een satéprikker/breinaald er schoon uit komt. Laat de cupcakes helemaal afkoelen. 

Stap 2: Smelt de witte chocolade au bain marie (au bain wattus? Klik hier voor uitleg!) en laat het wat afkoelen.

Stap 3: Mix de overige 150 g boter tot ‘ie wit is.

Stap 4: Voeg steeds een beetje poedersuiker toe zodat je een botercrème krijgt.

Stap 5: Doe nu de afgekoelde, maar nog wel vloeibare chocolade bij de botercrème. Mix dit heel goed totdat je een lekkere fluffy massa hebt. (dit kan wel een kwartiertje duren).

Nu komt het leukste deel. Ik gebruik zelf wegwerpspuitzakken, maar met een boterhamzakje gaat het ook heel goed.

Stap 6: Schep de helft van de botercrème in een boterhamzakje.

Stap 7: Voeg een eetlepel kaneel toe aan het restant van de crème en mix het er goed doorheen. Doe daarna ook deze botercrème in een ander zakje.

Stap 8: Knip van beide boterhamzakjes een hoekje af (zodat het een soort spuitzakje wordt). Doe de boterhamzakjes in de spuitzak, en zorg ervoor dat opengeknipte hoekjes bij het spuitmondje zitten. Knijp het voorzichtig een beetje aan zodat de lucht eruit gaat en er tweekleurige botercrème uit de spuitzak komt.

Stap 9: Spuit mooie toeven op je cupcakes. Doordat je twee kleuren botercrème hebt krijg je een heel leuk effect! Het doet mij een beetje denken aan die twisterijsjes, vandaar dat ik ze kaneeltwisters noem. :-)

Joelle-KruidigeCupcakes-foto

Dit trucje met twee kleuren kun je natuurlijk ook met andere soorten botercrème doen, Gebruik bijvoorbeeld een schepje cacao voor donkere chocoladecrème of levensmiddelen kleurstof voor lekker felle kleurtjes. Hier op Huis van Belle staan heel veel ideeën voor botercrème.

Wat lijkt jou een lekkere combinatie?