4 Leestips voor in de zomer!

Geniet je al van de zomer? Ik deel graag wat leestips met je!

Alles tussen jou & mij

Hoe zou het zijn als je broer dood gaat, je voor je neefje en nichtje moet gaan zorgen en dan ook nog eens ergens anders moet gaan wonen? Het gebeurt Caleb. Eerst is het best moeilijk maar hij voelt zich niet ongelukkig. Alles lijkt goed te gaan tot er een ongeluk gebeurt. Maar als Caleb met zijn neefje naar het ziekenhuis wil die buiten de Amish gemeente ligt, is iedereen woedend op hem. Gelukkig ontmoet hij een arts die hij eigenlijk meer dan leuk vindt. Ook zij lijkt haar eigen problemen te hebben. Dan is er ook nog de twijfel of een liefde tussen hen wel is toegestaan. Een hoop dilemma’s dus….

Geachte Mr. Knightley

Samantha wilt graag studeren maar dat is niet zo makkelijk als je in een tehuis woont. Dan opeens is daar die mysterieuze Mr. Knightley die haar een studiebeurs aanbiedt! Hoe bijzonder is dat, nu ze al die tijd al boeken van Jane Austen leest. Maar studeren betekent natuurlijk meer mensen en dat is iets wat Samantha best lastig vindt. Gelukkig wilt Mr. Knightley dat ze hem brieven schrijft en dan vindt ze het contact helemaal niet moeilijk… Lees je mee in al hun brieven?

Een zomer in Parijs

De stad van de liefde….. Tja, als Sophie haar vakantie bij haar gescheiden vader in Parijs moet doorbrengen, vindt Sophie ook wel haar liefde, maar met de gezelligheid blijft het daar ook wel een beetje bij. Eigenlijk had ze bij haar moeder willen blijven. En haar vader, die is zo vervelend nu hij wilt hertrouwen. Ook is er dan ook nog die stomme stiefzus Camille die alles met opzet lijkt te verpesten. Zou de liefde van Parijs Sophie nog kunnen redden van een vreselijke zomervakantie?

Vier het leven

Elke dag krijg je een tekst of quote uit bijvoorbeeld de Bijbel of een liedje.

Eigenlijk is dit boekje goed voor een heel jaar, maar je kan er natuurlijk heel fijn mee beginnen in deze zomerperiode. Want in de zomervakantie zou er genoeg moeten zijn om het leven te kunnen vieren: mooie voorbereiding voor als je daarna weer naar school moet 😉

Welk boek wil jij in de zomervakantie gaan lezen?