Lekker budget in Brussel

Als je aan een examenreis denkt of vakantie met vriendinnen denk je snel aan Spanje en Portugal. Maar wat als je nou niet zo ver van huis wilt? Of je hebt niet zo’n groot budget? Dan zijn er ook genoeg leuke plekjes in de buurt om naar toe te gaan. Ik en mijn vriendinnen zijn de uitdaging aangegaan om naar Brussel te gaan als examenreis.

Wat kan je allemaal doen in Brussel?

Als je aan Brussel denkt denk je snel aan manneke pis, Vlaamse frieten en Belgische wafels. Allemaal hartstikke leuk, maar je kan er meer doen dan dat!

1. Het Centrum

Brussel heeft een erg levendig oud centrum. Je kan er lekker op een terrasje zitten of lekker rond lopen. Het heel anders als Nederland en de meeste mensen spreken geen Nederlands, dus ondanks dat je qua afstand niet ver van huis bent voelt het wel of je ver van huis bent. Er zijn ook veel oude kerken en andere gebouwen die je kunt bezoeken. Ook vind je er natuurlijk Manneke pis (en ook Vrouwke pis).

2. Shoppen

In Brussel kan je heerlijk shoppen. Qua shoppen en winkelaanbod heb je een beetje dezelfde winkels als in Nederland. Ook heb je een paar shopping centra’s waaronder DOCKS, waar je naast winkelen ook lekker kunt eten.

3. Naar het park

Brussel is niet een grote stad, maar ze hebben wel erg veel stadsparken. Leuk om met vriendinnen te picknicken, wandelen of gewoon relaxen. Ook kan je er leuke foto’s maken met elkaar.

4. Het Atiomium

Het Atomium is letterlijk een mega atoom. Het ziet er bijzonder uit vanaf de buitenkant, maar je kan er ook nog naar binnen. Binnen bevind zich een museum en restaurant. Wij zijn niet naar binnen geweest omdat het best prijzig was en wij niet heel erg de behoefte hadden om naar het museum te gaan.

5. Naar het zwembad

Brussel ligt niet aan het strand en heeft ook geen tropisch klimaat. Wil je toch het gevoel van de tropen? In Brussel, dicht bij het Atomium, bevind zich een zwemparadijs. Te vergelijken met Center Parcs hier in Nederland. Veel glijbanen, water met golven, buiten en binnen bad maar ook een hele afdeling met sauna’s en bubbelbaden.

6. Uitgaan in Brussel

Ik persoonlijk had nog nooit gehoord over het Brusselse uitgaansleven, en toen we op YouTube zochten naar uitgaan in Brussel kwamen er alleen maar suggesties van 6 tot 10 jaar geleden. Maar ondanks dat je er niet veel over hoort en ziet is het er wel! Ze hebben leuk clubs in het centrum, en ook een club voor wat jonger publiek (You Night Club). In Brussel wonen veel Afrikanen en dat is ook te zien in de clubs, ze draaien veel Frans-Afrikaanse nummers. Ik persoonlijk vond dat geweldig. Mensen dansen veel en er komen veel toeristen van over de hele wereld naar toe.

Budget in Brussel

1. Reizen naar Brussel

Met de bus kan je vaak al voor minder dan 30 euro een retourtje naar Brussel boeken. Ook is het mogelijk met de trein of vliegtuig te gaan, maar dat is een stuk duurder, en vliegen lijkt mij niet heel gunstig. Ook kan je met de auto gaan, maar dan heb je natuurlijk iemand nodig die auto kan rijden, en in Brussel rijden is net even iets anders als in Nederland.

2. Je verblijf

In Brussel kan je redelijk goedkoop in een hotel verblijven of appartementje huren. Ook heb je er B&B’s. Wij hadden een appartement voor 4 personen.

3. Reizen in Brussel

In Brussel kan je qua OV met de trein, metro, tram, bus, fiets, taxiboot en Uber. Er veel keus dus! Als je een MOBIB kaart aanschaft bij een loket kan je in de metro, bus en tram. Deze MOBIB kaart is een soort OV maar het werk net ietsjes anders. Het metro netwerk in Brussel is niet erg ingewikkeld en bij elk loket kan je een metro kaart aanvragen. Ook is Uber in Brussel legaal en zeker als je met 4/5 personen bent is een Uber voordelig. Je betaald rond de 7/8 euro per rit. Dat bedrag gedeeld over jullie 4’en of 5’en is nog goedkoper dan de metro.

Ben jij wel eens in Brussel geweest?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Natuurlijk krijg je korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!