Lentekriebels – Ben jij al verliefd?

Het werd tijd dat we het in Huis van Belle eens over jongens gaan hebben. En niet voor niets op 20 maart. Het is lente! En als het lente is, krijg je vaak de lentekriebels. Ben jij al verliefd geweest? Of hoop je deze lente op vlinders?

Wanneer ben je verliefd?

Wanneer ben je nou eigenlijk verliefd? Je hebt het vast allemaal voorbij horen komen: vlinders in je buik, niet meer eten, de kriebels hebben…allemaal omschrijvingen van verliefd zijn.

Het belangrijkste is: voor iedereen is verliefd zijn anders. De een wordt voor t eerst verliefd als ze zes is, de ander als ze vijftien is. En hoe voelt het? Met die vlinders bedoelen ze dat als je de jongen van je dromen ziet, er dan van binnen (vaak in je buik) iets begint te kriebelen. Je voelt je mondhoeken een beetje omhoog krullen en je wangen een beetje rood worden. Dan heb je het vast te pakken.

Er zijn nog wel meer aanwijzingen: wil je vaak bij m in de buurt zijn, kun je alles tegen m zeggen, word je heel verlegen of ga je juist veel praten? En, ook niet onbelangrijk: zou je m wel willen zoenen? Hm, dan is er misschien wat meer aan de hand :)

En wat doe je dan, als je verliefd bent? Daar hebben we t volgende keer over.

Verliefd zijn kan best lastig zijn. Wat als hij niet verliefd op jou is? Of als je verliefd wordt op een meisje? Of als hij het uitmaakt of jij gaat zelf twijfelen? Ik hoor heel graag jullie vragen, dan maak ik daar een blogpost over.

Hier kun je een testje doen of je verliefd bent! Enne, we horen graag de uitslag :)