Leuke plekken in Utrecht – tips 2

Tijd voor deel 2 van de tips in Utrecht. Vorige keer heb ik je meegenomen naar het centrum, waar je alle grote ketens vindt. Deze keer wil ik je twee straatjes laten zien die je echt niet over kan slaan als je in Utrecht bent. Je bent er denk ik geen hele dag zoet, maar het is wel leuk om ze toch even met een bezoekje te vereren.

De Twijnstraat
Deze straat ligt in het verlengde van de Oudegracht. Maar die is vrij lang. Het is dus wel even een eindje lopen, maar zoals gezegd: de moeite waard! Deze winkels/tentjes moet je zeker niet overslaan!

Keek
Alles wordt hier biologisch gemaakt, je kunt er heerlijk lunchen of high tea’en. Niet overslaan dus!

Josephine
Josephine zit er nog niet zo lang maar is nu al een fenomeen. Met heerlijke macarons en fijne lunches. Hier worden wij meiden blij van!

Ledig Erf
In de zomer is het Ledig Erf (plein aan het eind van de Twijnstraat) supergezellig om een terrasje te pakken. Eromheen vind je fijne cafeetjes waar je een lekker colaatje kunt drinken en bij De Poort eet je voor weinig een lekkere avondmaaltijd.

Berts Bierhuis
Wil je voor je vader een leuk cadeautje vinden? Dan slaag je hier sowieso want hier hebben ze zoveel bier dat je vader ze niet eens allemaal kent.

Mooi en Belle
Ja, hoe kunnen we een winkel met deze naam nou niet noemen? Mooie (niet goedkope) winkel met woonaccessoires. Lekker ff inspiratie opdoen!

Guru’s en Transit
Ben je op zoek naar een jurkje dat niemand heeft, dan moet je echt bij deze twee winkels zijn (schuin tegenover elkaar). Hele leuke, originele jurkjes waar je blij van wordt!

Stichtse Taveerne
Je zult me niet geloven als je er binnen komt want het is gewoon een bruine kroeg zoals er zoveel zijn. Maar deze herbergt een geheim. Namelijk: een heel fijn balkonterras aan de gracht waar je in de zomer (vooral ’s avonds) echt geweldig kunt zitten. Sst, niet verder vertellen!

Loop ook eens een rondje door de straatjes eromheen, dan zie je echt een beetje geschiedenis van Utrecht. Ook het Centraal Museum is in de buurt. Check ff of ze een leuke tentoonstelling hebben, die hebben ze regelmatig namelijk! Of wil je een filmpje pakken? Ga dan naar het Louis Hartlooper, waar het veel gezelliger is dan in de gewone bios!

Burgemeester Reigerstraat
Voor deze straat zou ik even de bus nemen. Er gaan veel bussen tot de stadsschouwburg, daar kun je prima uitstappen en dan even lopen. Je bent hier nog steeds in het centrum maar dus wel even wat meer stappen lopen dan de Oudegracht! Komen de tips:

De tafel van 18
Dit is een winkeltje waar je meteen blij van wordt als je er binnenstapt. Ze verkopen er alles om cupcakes te bakken. Van leuke vormpjes tot felgekleurd marsepein. Nice!

Coffee and crumbs
Dit winkeltje vind je naast de Tafel van 18 en is superfijn om even koffie met een taartje te drinken of lekker te lunchen. Ook zo’n tentje waar je blij van wordt! Toen ik studeerde, heb ik hier ooit eens gesolliciteerd. Helaas…ik werd het niet. Dat heeft me vast een paar kilootjes bespaard :)

Zinin
In deze straat vind je niet zoveel kledingwinkels, het is een beetje gericht op jonge vrouwen die een kindje hebben of gaan krijgen en die niet al te veel tijd hebben om te koken. Maar dit is weer echt een winkel voor jullie, meiden! Met heel veel vrolijke kopjes, grappige hebbedingetjes, tassen en fotolijstjes. Hier ga je nooit met lege handen weg.

Broodnodig
Ik ben er zelf nooit geweest maar het ziet er altijd erg grappig uit. Hier kun je fijn lunchen!

Leuk!
Dit zit iets verder (je loopt er langs als je bij de stadsschouwburg uitstapt) en is een erg leuk (maar duur) kledingwinkeltje. Eh, leuk ja.

Popocatepetl
Ook dit Mexicaanse restaurantje zit iets verder weg (richting de stad) maar is een aanrader om te eten. Neem alleen niet de gemengde schotel (die is niet zo lekker) maar kies een lekkere fajita of tortilla. Je wordt absoluut blij van dit restaurantje!

Komen jullie weleens in Utrecht? En wat doe je dan meestal?