Leuke plekken in Utrecht – tips

Meiden houden van shoppen, toch? Inmiddels woon ik bijna tien jaar in Utrecht, dus kan ik je wel wat leuke tipjes geven! Leuk om een dagje met je moeder, vriendin of zussen te doen. Komen ze!

Utrecht heeft natuurlijk een gezellig centrum, waar veel leuke winkels zitten, maar er zijn ook wel een paar erg leuke straatjes die net iets verder weg zitten. De bekendste plekken in Utrecht zijn Hoog-Catharijne en de Oudegracht. Aan de Oudegracht vind je veel grote winkelketens zoals Zara, Mango, H&M, Vero Moda en als het goed is over een tijdje ook Forever 21. Ik vind de Oudegracht zelf vooral erg gezellig in de zomer, als iedereen beneden aan het water zit. De Oudegracht heeft eigenlijk twee ‘verdiepingen’: boven de winkels, beneden de restaurantjes. Ook in de herfst is Utrecht prachtig. Eigenlijk altijd! Je kunt trouwens het beste met de trein naar Utrecht komen. Je loopt dan door Hoog-Catharijne naar de stad.

Plekken rondom de Oudegracht die je zeker niet over moet slaan!

Shoppen
Tja, als je een beetje goedkoop uit wilt zijn, zijn de grote winkelketens natuurlijk prima. Helemaal nu in de sale vind je er best toffe dingen. Die winkels vind je op de Oudegracht dus allemaal bij elkaar. Wat leukere aparte winkeltjes vind je in Utrecht niet zoveel rondom de Oudegracht maar in andere gebiedjes, daar schrijf ik volgende keer over. Mijn favoriete straatje in deze buurt is de Zadelstraat. Daar vind je Keck en Lisa met leuke gekke spullies, Freling en Freling met leuke aparte kleren en Kuyichi spijkerbroeken. De Zadelstraat is ook leuk als je duurzaam houdt, je vindt er de winkel van Floortje Dessing en een natuurwinkel. Nog een paar random fijne winkels om naar binnen te stappen in deze buurt: Dille en Kamille, Sissyboy Home, Xenos (kun je die leuke letters kopen), Sirado en Rituals natuurlijk. O en niet vergeten: Beadies, waar je zelf sieraden kunt maken!

Lunchen
In de Zadelstraat zitten een aantal leuke lunchtentjes zoals Tastoe en Geniet. Een stukje verder aan de andere kant van de Dom vind je Broers en Zussen, dat zijn twee restaurants naast elkaar. Vooral bij Broers kun je heerlijk lunchen, het is er op zaterdag een gezellige en relaxte plek. De Bakkerswinkel is echt heel leuk, met lekkere zelfgemaakte dingetjes (ook n tip voor high tea!) en ik lunch zelf graag bij Quignon omdat ze er de lekkerste clubsandwich van Utrecht hebben.

Dineren
Misschien wil je wel gewoon lekker naar huis maar als je toch nog even blijft hangen, heb ik nog wel een paar leuke adresjes voor je. Puur is een klein maar gezellig restaurantje. Niet duur en niet goedkoop, leuk voor jou en je moeder. Bij Zussen vind ik het eten niet (altijd) geweldig maar het is een leuke tent met aardig personeel en je voelt je reuzehip. Tapas eten is ook altijd fijn, dat kun je goed doen bij Maria of La Cubanita, waar ik ooit een eerste date had en geen hap door mijn keel kreeg maar ik geloof dat het eten wel lekker is. Carré vind ik ook leuk, het eten is lekker en niet duur, je kunt er namelijk kiezen voor kleinere (samsam) gerechtjes waardoor je heel voordelig uit bent. En het is dicht bij het station. Overigens, als je er een beetje oud uitziet, kun je je best voor student uitgeven, in Utrecht krijg je bij veel restaurants dan van maandag tot en met donderdag korting. Bij Stairway to heaven bijvoorbeeld heb ik tijdens mijn studententijd heel wat (heerlijke) sateetjes op. Totdat ik er een muis zag lopen en geen voet meer binnen zette.

Volgende keer neem ik je mee naar andere leuke straatjes in Utrecht! Als je ook nog tips of ideeen hebt, laat ze dan hieronder bij de reacties achter!

Bron header: bezoek-utrecht.nl