Leuke tips voor een dagje Ede

De Belledag is dit jaar, zoals je vast al wel gezien hebt, op de Christelijke Hogeschool in Ede. Heb je je al opgegeven en brengt één van je ouders je, of rijden ze allebei gezellig met je mee? Annerie en ik zochten leuke plekjes zodat ook jouw ouders een leuke dag hebben en ze niet de halve dag kwijt zijn aan op en neer rijden. Laat deze blog dus zeker even aan (één van) je ouders lezen!

Het is voor het eerst dat de Belledag ook een ouderprogramma heeft. Van 9.00 tot 13.00 kunnen je ouders een inspirerende workshop volgen van Raise Up over social media en seksualiteit. De CHE zal een workshop verzorgen over studiekeuze. Voor de precieze inhoud van de workshops kun je deze blog lezen. 

Verder hebben wij wat leuke tips!

De winkelstraat

Ede heeft heel wat leuke winkeltjes! Naast de standaard kledingwinkels zoals de H&M vind je de wat meer exclusieve winkels zoals de Sfeer en Meer en Dodici. Daarnaast zijn er veel leuke koffietentjes. Denk aan de Bagels & Beans, FF anders en Koffie en Koffie. Bij deze laatste zaten wij zelf. Een superleuk tentje, waar ook iets leuks te doen is! Je kunt daar namelijk je eigen warme chocolademelk samenstellen, mét marshmallows.

Ook heb je veel leuke winkeltjes waar je ouders heerlijk in rond kunnen snuffelen. Bij Mij zit een beetje tussen een koffietentje en een winkeltje in. Je kunt daar namelijk lekker zitten en iets drinken tussen de kledingrekken! Een superleuk winkeltje met hebbedingetjes voor iedereen!

De Big Discount is net zoiets. Je vindt hier galajurken (voor rond de 30 euro!), maar ook huishoudspulletjes, gewone kleding, schoenen en spullen voor je huisdier. Echt heel grappig om eens een kijkje te nemen!

Dan heb je nog de Flying Tiger, midden in de winkelstraat. Daar vind je allemaal leuke dingetjes die je sowieso nog nergens anders bent tegengekomen. Daar moeten je ouders sowieso heen! Alleen al om leuke cadeautjes voor jou te scoren, haha ;)

Zijn je ouders meer van het cultuursnuiven dan het winkelen? Cultura helpt ze op weg! Daar liggen ontzettend veel foldertjes voor musea, wandelroutes en er is een rustige plek om lekker te lezen.

Daarnaast is natuurlijk de Hoge Veluwe een aanrader! Prachtig om te wandelen en leuk om bijvoorbeeld het Kröller Müller museum te bezoeken.

Dat klinkt leuk toch? Er is hier echt van alles te doen! Heb je je nog niet aangemeld voor de Belledag, maar zou je dat wel willen? Laat deze blog dan ook vooral aan je ouders lezen. Dikke kans dat je mag! Je ouders kunnen zich voor het ouderprogramma opgeven via marit@huisvanbelle.nl.

Aanmelden voor de Belledag doe je hieronder!

De Belledag wordt mede mogelijk gemaakt door de CHE en Compassion.