Levenslesje #55 Eerlijk tegen je vriendinnen

Eerlijk zijn tegen je vriendinnen. Hoe vind jij dat eigenlijk? Moeilijk of gaat het je juist makkelijk af? Wat doe je als je vriendin iets aanheeft dat haar eigenlijk niet flatteert? Of als ze (voorbeeld van Coby, die zegt jarenlang hiermee rondgelopen te hebben) te gele foundation op heeft? Of wat als ze eigenlijk helemaal geen goede beslissing neemt op het gebied van vriendjes bijvoorbeeld?

Het kan best lastig zijn om de waarheid te zeggen en toch geloof ik dat het in een echte vriendschap kan. Sowieso is het fijn als je je zo veilig bij elkaar voelt, dat je niet bang hoeft te zijn dat de ander je niet vergeeft of wegloopt of heel erg boos wordt. Of nou ja, dat je dus toch best even boos kan zijn allebei maar dat het echt weer goedkomt. Dat is toch wel de basis van een goede vriendschap, dat je je veilig voelt bij elkaar.

eerlijkheid

In deze blog van Marian lees je over zegeltjes sparen. Dingen niet zeggen of uitspreken maar opkroppen, kan ervoor zorgen dat er uiteindelijk een explosie plaatsvindt. Ik zit zelf zo in elkaar dat het me maar heel kort lukt om een frustratie voor me te houden, daarna is het duidelijk aan me te merken en barst het er vanzelf uit. Best handig, ik loop nooit heel lang met iets rond. En ja, ik zou het ook zeggen als mijn vriendinnetje te gele foundation op had. Maar om eerlijk te zijn zal ik niet altijd zeggen als ik haar jurkje of broek niet zo mooi vindt. Vaak omdat ik dat simpelweg niet zo belangrijk vindt. Als zij zich er fijn in voelt, waarom moet ik dan zeggen dat het niet mooi is? Dat is vaak ook maar een kwestie van smaak. Daarentegen vind ik het wel sneu om iemand voor gek te laten lopen. Laatst liep ik op Centraal Station in Utrecht en had een meisje een kort rokje aan en een schoudertas om. De schoudertas trok haar hele rokje naar boven waardoor ze eigenlijk nogal in haar blote pantybillen liep. In een enorm drukke hal. Toen heb ik haar vriendelijk even erop gewezen. Best raar dat dat zo ongemakkelijk voelt, want we hebben toch allemaal van dit soort dingen?

Lipstick op je tanden, een string die zichtbaar is, een haastig opgestoken knotje dat héél raar zit, een rokje dat eigenlijk best wel te strak is… ik vind dat we het mogen zeggen. Wat vind jij?