Levenslesje #57 Follow your dreams

Nog anderhalve maand en dan komt Belle nummer 9 uit. Dat betekent dat Belle twee jaar bestaat! Je begrijpt dat we daar een flink feestje van gaan maken en dat jij uitgenodigd bent! Voor dit levenslesje bedacht ik me dat het misschien leuk is als ik mijn persoonlijke verhaal over Belle met jullie deel. Het is een verhaal van vallen en opstaan en vooral doorzetten. Ik hoop dat het jou motiveert ook achter je dromen aan te gaan.

Al sinds ik me kan herinneren, lees ik. ‘Je verleest je verstand’, zei mijn moeder vroeger weleens. Het begon met boeken maar al snel kwamen daar de tijdschriften bij. Toen ik net zo oud was als jij, miste ik een tijdschrift waarin je ook over geloof kon lezen én dat ook gewoon over allerlei andere dingen ging waar ik vragen over had. Ongesteld worden bijvoorbeeld, of jongens. Dat ik journalistiek ging studeren lag voor de hand, schrijven was mijn grote hobby en ik was er goed in. Maar oeps, ik had mavo gedaan. Dat betekende dat ik na een jaartje werken alsnog vier en vijf havo moest halen. Toen nog ingeloot worden… yes, het lukte! Al snel ontwikkelde ik op de opleiding de droom voor een meidentijdschrift. Ik verslond documentaires en films over tijdschriften en genoot van de praktijklessen waarin we als klas met elkaar een tijdschrift moesten maken. Ik besloot daarom mijn scriptie (aan het eind van je studie maak je een soort onderzoeksverslag van een onderwerp waar je interesse in hebt) over seks in meidenbladen te schrijven. Na dat onderzoek wist ik zeker dat er een tijdschrift moest komen voor meiden.

Website

Ik ging stage lopen bij Youth for Christ en deelde daar mijn droom met diverse mensen. Ik kwam mensen tegen die dezelfde droom hadden en het misschien wel samen wilden doen, maar hun plannen kwamen nooit van de grond. Ik kwam allerlei meiden tegen die mijn droom deelden en er onderdeel van wilden zijn en waarvan sommigen nu nog steeds in ons team zitten. Over trouw gesproken… Terwijl ik na mijn studie aan het werk ging, eerst als meidenwerker, later als communicatieadviseur, ontwikkelde ik mijn plannen. We zouden beginnen met een website, in de vorm van een huis…Die website kwam er. En binnen een paar jaar hadden we 20.000 bezoekers per maand. Via via kwam ik bij een uitgeverij terecht. Na veel, veel gesprekken zagen zij het zitten om een tijdschrift te beginnen. Ik ben Uitgeverij Kok nog steeds dankbaar voor deze kans!

belle1

En toen begon het pas…

Niet alles ging vlekkeloos. Beter gezegd: Bijna niets ging vlekkeloos. Ja, het maken van Belle, de ideeën bedenken, meiden vinden die wilden schrijven. Dat ging goed. Ook al was het ontzettend veel werk. Maar er komt veel meer kijken bij het maken van een blad. Een abonnementensysteem, heel veel ingewikkelde vraagstukken over administratie, begrotingen, boekhandels, uitleversystemen, welkomstcadeaus, marketing, aanmeldformulieren, advertenties, drukken, formaten… Na een paar maanden waarin ik tachtig uur werkte zat ik huilend op de bank terwijl iedereen riep: wat geweldig dat jij je droom waarmaakt!

Klein geheimpje: Als je een echte Bellefan bent, dan weet je dat we onderstaande cover nooit hebben gebruikt. Terwijl we er zo blij mee waren! Maar de foto’s bleken op het laatste moment niet helemaal scherp. Toen hebben we supersnel nog een andere foto moeten regelen en werd het Emily, die er ook al in stond.

 belle2cover

Maar er kwamen steeds meer meiden bij die me gingen ondersteunen, Sonja bijvoorbeeld die nu het grootste gedeelte van de redactie op zich neemt. Martanja die al vanaf het begin de website runt. Joelle die al op zoveel evenementen Belle heeft gepromoot. Maar ook alle andere meiden uit het team die zich al vanaf die eerste koude EO Jongerendag inzetten om aan iedereen te vertellen dat Belle er is en dat nog steeds vol vuur doen. Of  er later bij zijn gekomen maar al jaren lijken mee te werken. Hoe bijzonder is dat?! Zonder dat team zou Belle er echt niet meer zijn.

Soms zijn er momentjes geweest dat ik dacht: we stoppen ermee. Heel soms hoor. En altijd was er dan weer iets wat me heel snel van die gedachte afhielp. Ik herinner me een woensdagochtend waarop ik huilend achter mijn bureau zat, moe van het vechten tegen alle organisatorische troubles. Marit kwam binnen en keek me verbaasd aan. ‘Ik overwoog te stoppen’, zei ik, ‘maar ik las net deze brief en nu weet ik weer heel zeker waarom Belle er moet zijn’. De brief is van een vader aan zijn dochter die haar vertelt zich niets aan te trekken van alle gephotoshopte tijdschriftcovers.

bellebang

Echt anders

Belle is echt, echt anders en daar geloof ik in, met heel mijn hart. Want de boodschap dat God je prachtig gemaakt heeft en dat jij het beste uit jezelf kunt halen als je gelooft dat God van je houdt, is er een die echt gehoord moet worden. Meiden die zeggen Belle ‘hoopgevend’ te vinden, brengen precies onder woorden wat onze missie is. Jou hoop geven, je laten zien hoeveel je leven waard is en je talenten inzetten voor anderen.

Jullie weten dat we besloten hebben Belle zelfstandig, zonder uitgever, uit te geven. Dat was een moeilijke stap maar ik geloof dat het de enige stap is waardoor Belle een toekomst heeft. Hoe die toekomst eruit ziet, weten we niet. We hebben nog steeds veel te knokken. Heel veel mensen kennen Belle en vinden het geweldig, maar een lidmaatschap is voor veel mensen een brug te ver merken we. We zijn benieuwd waarom en doen daar onderzoek naar. We zijn trouwens heel erg blij met de 1200 clubleden die we inmiddels hebben, binnen een paar maanden! We maken Belle met vrijwilligers en dat is niet lang meer haalbaar. Het is zeker drie dagen per week werk en dat kan niet op vrijwillige basis. Belle levert nog geen geld op, maar kost veel geld. Daarom zijn we hard op zoek naar oplossingen. Maar ondertussen bouwen we door aan onze droom, omdat we zo erg geloven dat Belle er moet zijn.

Nieuws!

Een tipje van de sluier: Het nummer dat eind augustus uitkomt, heeft als thema Celebrate! En is behoorlijk vernieuwd! We hebben superveel winacties voor je geregeld, er staan heel veel mooie artikelen in, bijvoorbeeld: waarom prijzen zoveel mensen God op een verschillende manier, het leven vieren, ook als je anorexia hebt, hoe verwen je jezelf… Check hier de eerste foto’s van de fotoshoot (we houden het natuurlijk nog een beetje geheim):

belle9sneak

Wil je deze Belle als eerste in je brievenbus krijgen, dan MOET je echt vóór 8 augustus clublid zijn. Meld je dus heel snel aan! Je krijgt dan ook het T-shirt, een cadeautje op je verjaardag en nog veel meer extraatjes. Het kost maar €2, 50 per maand.

Knop_geefjeop