Levenslesje #59 Onderneem!

Hoi ladies, ben ik weer! Vandaag mag ik weer een levenslesje met jullie delen! Toen ik dit project zag, moest ik denken aan mijn eigen schooltijd. Ook ik zat in de schoolkrantredactie en wat een leuke tijd was dat. In de pauze naar vergaderingen, samenwerken, soms knokken omdat wij onderwerpen erin wilden die de docenten die ook in de redactie zaten niet zo’n goed idee vonden…

Later toen ik journalistiek ging studeren werd ik door de opleiding enorm gemotiveerd om ook in de praktijk aan de slag te gaan. Bij een plaatselijke krant of wat dan ook. Dat heb ik gedaan, ik ging freelancen en schreef teksten, ik bleef na een stage als correspondent van Breukelen en Leidsche Rijn hangen bij de plaatselijke krant, ik deed losse interviews voor de Gemeente Utrecht…en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!

Zondag sprak ik in de Bethel in Drachten en kwam er een meisje op me af. Ze zat in het eerste jaar Communicatie en kwam vast even informeren of ze in haar derde jaar stage kon lopen bij Huis van Belle :) Die was er dus vroeg bij. Maar hartstikke goed!

Ik wil je aanmoedigen om al vroeg op stap te gaan om te ontdekken wat je leuk vindt. Hou je van schrijven? Vraag aan bijvoorbeeld iemand uit je kerk die journalist is of je eens mag meelopen of hem of haar een uurtje wat vragen mag stellen. Vind je creatief bezig zijn leuk? Kijk eens mee met een vormgever! Als je al jong begint met ervaring op doen, ontdek je wat je leuk vindt en doe je bovendien ook een groot netwerk op, wat heel handig kan zijn.

Weet jij al wat je wilt worden en onderneem je daar actie voor?