Levenslesje #64 Op zoek naar geluk #4

We gaan door met onze zoektocht naar geluk. Dit is het laatste blogje erover en tegelijkertijd het belangrijkste (denk ik). Even samenvattend: Een aantal belangrijke voorwaarden om je gelukkig te voelen zijn:

   • Niet verwachten dat alles gaat zoals jij het wilt of zoals men denkt dat het hoort te gaan.Verwachtingen die tegenvallen zijn de grootste ongelukmakers.
   • Dankbaar zijn. Elke dag weer.
   • Geloven dat God altijd bij je is, ondanks je omstandigheden.
   • In gewone dingen het geluk zien, niet in het buitengewone.
   • Je verbonden voelen met anderen.
   • Een goede balans tussen goede relaties met anderen, tijd voor jezelf, gezond eten en niet te veel stress.
   • Dicht bij de bron blijven.

Juichen van geluk

Over deze laatste wil ik het vandaag met je hebben. En ik ga ook iets persoonlijks met je delen. Zo’n zeven maanden geleden kreeg ik een relatie, de meesten van jullie hebben dat inmiddels wel gelezen. En ondanks dat het me heel blij maakt en hij geweldig is ;)) bracht het me ook een beetje aan het wankelen. Liefhebben en geliefd worden maakt iets heel kwetsbaars in je los. Het confronteert je met wie je zelf bent, met je verleden en met je heden. Ik merkte dat ik er best wel een beetje onzeker van werd. Best gek, want iemand hebben die van je houdt, daar zou je toch juist zekerder van moeten worden? Nou, in eerste instantie werd ik dat niet. Ik merkte dat ik echt weer even moest zoeken. Naar balans, naar mezelf, naar me zeker voelen. Ik zocht een coach op om daar over door te praten. Ik had nu eigenlijk alles wat ik wilde: Een relatie, droombaan, lieve vrienden en familie… waarom liep ik dan niet te juichen van geluk?!

De bron

Zij liet me zien dat het normaal is en dat ik weer even dicht bij mn wortels moest komen. Dat ik teveel het gevoel had dat alles van mij afhing: het slagen van mijn relatie, van mijn vriendschappen, van heel Huis van Belle… Ik moe(s)t weer terug naar de bron: wie bevestigt mij? Wie laat me zien dat ik niet bang hoef te zijn voor wat anderen denken? Wie zorgt ervoor dat ik positief over mezelf mag denken? Yep, mijn Maker. Mijn vader. Hij is de bron van mijn leven. Niet alleen mijn leven dat begon toen ik als klein babytje op de wereld kwam, maar ook van mijn leven dat begon na de nare ervaringen die ik meemaakte. Hij gaf me de kracht om weer op te krabbelen. Gelukkig zijn betekent dat ik daar heen terug blijf gaan. Tijd doorbreng met Hem, dingen doe die goed voor me zijn.

Echt geluk is dichtbij Jezus leven. Hij is de bron van alle goeds.

Dit liedje heeft me afgelopen maanden veel gedaan:

Wat heb jij geleerd van deze blogjes over geluk? Wil je meer lezen? Dan is ons boekje Belle inspiration – Happy echt een aanrader! 

Check hier ons nieuwe Belle Happy boekje en mooie kaartjes!
Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop