Levenslesje #68 Mooie meid!

Vandaag wil ik gewoon even tegen je zeggen dat je prachtig bent. Gewoon, hoe je bent. Ook al vind je zelf misschien van niet en kijk je jaloers naar je klasgenoot die iedereen maar aardig lijkt te vinden en die niet van dat dunne haar heeft zoals jij.

Top tot teen

Ik weet zeker dat als je iemand zou vragen drie mooie dingen aan jou te beschrijven dat dat zonder moeite zou gaan. Altijd als ik meiden zoals jij zie dan word ik zo blij. Weet je waarom je prachtig bent? Omdat je van top tot teen gemaakt bent door je Vader. Hij maakte jou en zag dat het goed was. Hij legde eigenschappen van zichzelf in jou. Als je in de spiegel kijkt, zie je daarin een beetje van God terug. Hij kijkt met liefde, trots en plezier naar je.

Ja, ook als je het gevoel hebt dat je dat niet waard bent. Geloof me, ik ken het gevoel.

Pottenbakker

Vorige week tijdens het hardlopen had ik een gesprek met God. ‘Ik vind het zo moeilijk Heer om echt te geloven dat U met trots naar me kijkt. Dat mag ik toch helemaal niet voor U besluiten? Maar ik zeg het altijd wel tegen de meiden. Waarom kan ik het zelf zo slecht?’ Toen kwam het liedje In de hand van de pottenbakker in mijn hoofd, van de Elly en Rikkert cd die ik samen met mijn nichtjes tijdens een lange autorit geluisterd had. ‘Zo, lieverd, zo houd ik je in mijn hand’. Ik had Gods bevestiging weer even nodig. Omdat ik het me soms zo akelig persoonlijk kan aantrekken als iemand onaardig doet. Terwijl ik helemaal niet weet wat daar voor reden achter zit. Heel waarschijnlijk heeft het niets met mij te maken maar is die persoon chagrijnig, heeft hoofdpijn of heeft ergens anders moeite mee. Als ik me daardoor afgewezen voel en het blijkbaar nodig vind dat diegene mij aardig vindt, vlucht ik naar God. Hij is de enige van wie het belangrijk is dat Hij me liefheeft. Hij bevestigde me daarin en ik rende de rest van mijn rondje op vleugels.

Wees niet afhankelijk van wat anderen van je vinden. Het is echt niet belangrijk. Echt niet. Je hebt allang de bevestiging gekregen dat jij er mag zijn. De belangrijkste van de hele wereld, jouw Maker, vindt jou het leven waard.

De Heer, jullie God, zal bij jullie zijn. Hij is machtig, hij zal jullie bevrijden. Hij houdt van jullie en zal jullie vergeven. Hij zal blij zijn over jullie, en juichen van vreugde (Zefanja 3:17)