Levenslesje #69 Van haar leerde ik dit

9 februari vandaag. De dag dat mijn sponsordochter Maria jarig is. Vorig jaar bezocht ik haar en dat hebben jullie kunnen lezen. Wat een ervaring was dat. En wat een levenslessen leerde ik daar. Vandaag deel ik er eentje met je en vraag ik je voor haar te bidden. Lees je mee?

maria2

Maria zit in een project van Compassion. Dat betekent dat ze kansen krijgt die heel veel andere kinderen niet krijgen. Ze mag drie dagen per week naar het project komen. Dat is een vrolijke plek rondom de kerk in de sloppenwijk waar zij woont. Een wijk waar de modder doorheen stroomt als het regent en de ratten door het huisje van haar en haar ouders lopen. Op die plek wordt Maria les gegeven, krijgt ze liefde van de mentors die haar begeleiden maar krijgt ze ook simpelweg te eten en te drinken. De roze polo die ze op de foto aan heeft, heeft ze ook van het project gekregen. Het is het enige setje kleren dat ze heeft.

SONY DSC

Toch voelt Maria zich rijk. Ze heeft een vader en moeder en een broertje. Ze heeft een eigen kamertje. Allemaal unieke dingen voor meiden die bij haar in de wijk wonen. Ze heeft elke dag de kans om een keus te maken: gaan voor een toekomst en daarin haar gezin uit armoede kunnen redden of zich laten meeslepen door wat in Colombia normaal is: zwanger worden en op je vijftiende of eerder een kind krijgen.

SONY DSC

Toen ik op bezoek kwam in Maria’s huisje, een stenen huisje waarin de vloer van buiten gewoon doorloopt en hoe zeer het gezin ook hun best hadden gedaan om het mooi te maken, de armoede was duidelijk te zien. Neem alleen al de enorme kledingkast. Zonder ook maar één kledingstuk erin. Een moddervloer. Geen stromend water. Een ‘wc’ in de ‘tuin’. En toen viel mijn oog op die poster.

Psalm 23 in het Spaans. Dit zijn de eerste twee zinnen van Psalm 23:

De Heer is mijn Herder. Het ontbreekt mij aan niets.

Daar zat ik dan, met mijn tas cadeautjes voor Maria op schoot. Mijn tranen inslikkend om wat ik om me heen zag. De armoede, de leegheid in de ogen van haar vriendinnen. Haar blijdschap om mijn komst. En daar hing het aan de muur. Het ontbreekt mij aan niets.

Ik heb de grootste les geleerd van deze mensen in diepe armoede. Zij hadden alles.

SONY DSC

Wil jij vandaag samen met mij voor Maria bidden? Ze moet hard werken om goede cijfers te halen en vindt het moeilijk. Bid voor haar, dat ze zich geliefd voelt en goede cijfers haalt zodat ze werk kan vinden om haar familie te helpen.