Levenslesje #65 De tijd glipt weg

Ken je dat, dat de tijd zo door je vingers lijkt te glippen? Het gaat razendsnel en vooral in de laatste maand, waarin je nog snel voor de kerstvakantie opdrachten af wilt hebben, laatste wedstrijden moet spelen, toetsen moet leren misschien…

Ik merk het zelf ook, zette dit weekend mijn kerstboom op maar zag in mijn agenda dat er beangstigend weinig avonden overbleven om van de mooie lichtjes te genieten. En ik realiseerde me dat het vaak zo is, met Kerst, dat het ineens weer zo ver is en er weer een nieuw jaar begint. Ik wil daar graag wat bewuster bij stilstaan. Omdat ik denk dat het goed is als je stilstaat bij wat geweest is, wat heb je ervan geleerd, wat heb je goed gedaan. Maar ook omdat het de tijd van verwachten is, van hoop. Hoop die we juist nu wel goed kunnen gebruiken. Daarom een paar tips, die ik zelf ga uitvoeren en misschien kun jij ze ook gebruiken :)

  1. Ruim bewust tijd in om stil te staan en even te stoppen met door te hollen. Voor mij zijn dat de ochtenden waarop ik thuiswerk, dan sta ik wat eerder op om stille tijd te houden en met God te praten. Ik kan me voorstellen dat het lastig is als je elke dag vroeg op school moet zijn. Begin dan met bijv een avond in de week.
  2. Gebruik hulpmiddelen. Ik lees op dit moment het boek In zijn aanwezigheid van Beth Moore dat helpt om even na te denken over een Bijbelgedeelte en waar je aan de hand van een vast gebedsritme je hele leven aan God voorlegt. Er zijn zoveel goede dagboeken, craftjournals etc te vinden! Maak er gebruik van.
  3. Maak gedurende de komende weken tot 31 december een lijstje van dingen die je dit jaar hebt bereikt. Heb je een vak opgehaald. Een vriendschap gered, je moeder geholpen, geprobeerd aardig te doen tegen je broertje(s)… grote en kleine dingen mogen erop. Sta stil bij je successen en geef jezelf een dik vet compliment!
  4. Schrijf ook eens op wat je dit jaar moeilijk vond. Hoe zou je dat liever anders zien? Kun je dat zelf veranderen of heb je daar hulp van andere mensen bij nodig? Vraag het hen dan!
  5. Ga een lekkere boswandeling maken en neem je mobiel niet mee. Nee, ook niet om foto’s te maken. Probeer echt even in het moment te zijn, te genieten van de kou en stilte en probeer met God te praten over wat je hoopt en verlangt. Hij hoort je!

 

Fijne advent!

Fotografie: Nienke van Denderen

Check hier ons nieuwe Belle Happy boekje en mooie kaartjes!
Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop