Lief dagboek… #1

Wat een gekke tijd is het, nu het coronavirus de boel platlegt. Heb jij er ook last van? Je kunt niet naar school, geen gezellige filmavondjes met je vriendinnen doen en niet even onbezorgd shoppen. In plaats daarvan zit je thuis en moet je de dagen zien door te komen. In deze serie neem ik je mee in hoe ik deze tijd beleef. Lees gezellig mee!

Lief dagboek,

Pff, op de laatste persconferentie (31 maart) zei de minister-president dat de maatregelen verlengd worden. Dat wordt voorlopig geen koffie drinken in een leuk tentje met vriendinnen… De eerste twee weken had ik het eigenlijk prima naar m’n zin thuis. Het zonnetje scheen lekker, ik kon wat later opstaan en toch nog op tijd aan mijn schoolwerk beginnen, want ik hoefde niet meer elke dag in de bus te zitten. Maar nu begint het me toch wel zwaar te vallen hoor. Ik mis mijn vriendinnen en de lessen op school, gewoon de gezelligheid van even samen kletsen in de pauzes.

Thuis probeer ik zo goed mogelijk aan mijn schoolopdracht te werken. Maar het wordt wel een beetje saai… Gelukkig hoef ik nog maar een dagje (het is nu vrijdag) en dan heb ik lekker weekend! Dan ga ik een beetje uitslapen, lekker een rondje wandelen in de zon en koffie drinken op mijn balkon! Hmm, wat zou nog meer leuk zijn om in het weekend te doen? Misschien kan ik wel videobellen met een van mijn vriendinnen of met mijn zus. Of mijn slaapkamer anders indelen. Of een moodboard maken met dingen die ik wil doen als alles weer normaal is. Dan heb ik iets om naar uit te kijken.

Ik vraag me af wat God denkt als Hij de wereld nu zo ziet. Zouden meer mensen weer tot Hem gaan bidden? Of misschien worden ze juist boos op Hem? Ik denk dat Hij erbij is, ook in deze coronacrisis. Dat geeft me wel rust, dat ik weet dat God de wereld in Zijn handen houdt.

Oh weet je wat ik ga doen dit weekend? Een dansfeestje met mezelf in de woonkamer! Lekker hard de muziek aan en gewoon alles losdansen. Haha, nu al zin in!

Maar nu eerst, hop, aan de slag…

Liefs, Suzanne

Hoe gaat het met jou? Weet jij nog iets leuks om te doen nu we thuis zitten? Let me know!

Photo by Patrick Fore on Unsplash