Lunchen met Mieke

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Je moet weer op tijd je bed uit, huiswerk maken en opletten tijdens die veel te vroege wiskundeles. Dat kost een hoop energie. Alle reden dus om goed voor jezelf te zorgen! Eerder schreef ik al dat ontbijten erg belangrijk is, maar lunchen is dat natuurlijk ook. Daarom vijf tips voor een lekkere, gezonde en gezellige lunch. En wil je een supertoffe broodtrommel winnen (beschikbaar gesteld door www.orangerebel.com) lees dan verder!

Het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn de drie hoofdmaaltijden die je op een dag eet. Deze maaltijden bevatten de meeste calorieën en voedingsstoffen. Ze geven je de energie om naar school te gaan en te sporten, maar zorgen ook voor bouwstoffen om je lichaam te laten groeien en gezond te houden. Naast de hoofdmaaltijden is het goed om op drie of vier momenten iets kleins tussendoor te eten. Lees daarover hier meer!

De lunchpauze is er niet voor niets. Naast dat je je energie bijvult door te eten, is het een goed moment om even te ontspannen en bij te komen van wat je ’s ochtends hebt gedaan. Gezellig kletsen met je vriendinnen is natuurlijk ook een goed idee!

  • Eten uit de kantine is vaak erg duur. Voor een broodje gezond betaal je al snel 3,50. Als je tien keer je eigen lunch meeneemt in plaats van een broodje gezond te kopen, heb je dus een mooie spijkerbroek ‘verdiend’.
  • Vind je voldoende groente eten lastig? Dan is de lunch een ideaal moment om extra vitamientjes binnen te krijgen. Leg een blaadje sla en plakjes komkommer op je boterham met kaas of kipfilet. Hartstikke lekker!
  • Witbrood met hagelslag is natuurlijk hartstikke lekker, maar probeer ook regelmatig voor bruinbrood (of nog beter: volkorenbrood) te kiezen. Hier is bijna de hele graankorrel in verwerkt en het bevat dus meer voedingsstoffen en voedingsvezels.
  • Is het lekker weer? Spreek dan met je vriendinnen af om ergens op het schoolplein te gaan picknicken. Neem allemaal iets lekkers mee, zorg voor wat te drinken en geniet van de gezelligheid!
  • Naast gewone boterhammen zijn er heel veel andere manieren om leuk en lekker te lunchen. Maak een lekkere maaltijdsalade (Kijk maar eens op ah.nl/recepten) of beleg de overgebleven wraps van gisteren met roomkaas, plakjes kip, sla, komkommer en tomaat. Hebben jullie nog meer ideeën?

Lunch3

Orange Rebel heeft ons tien broodtrommels gestuurd om uit te delen! Je kunt ze zelf stylen, echt supertof! Wil jij er eentje winnen?  Stuur ons dan een foto van je favoriete lunch (redactie@huisvanbelle.nl). De tien leukste inzendingen winnen een broodtrommel! Wij zijn benieuwd…

Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?

Word dan lid van de club!

Deze blog werd geschreven door Mieke