Maak je eigen enveloppen!

Iedereen gebruikt wel eens een envelop, meestal de saaie witte. Maar heb je er ooit al eens aan gedacht om je eigen enveloppen te maken?

Hieronder laat ik zien hoe je snel en makkelijk je eigen enveloppen maakt.

1. Download het patroon voor de envelop, groot of klein . Knip het uit, eventueel kan je het nog overtrekken op karton zodat je een echt stevig patroon hebt.
2. Leg het patroon op je papier en trek het over, knip het hierna uit.
3. Vouw de randen naar binnen zoals je op de foto ziet.
4. Plak de randen vast met lijm of met dubbelzijdig plakband foto 4
5. Klaar! Nu kan je beginnen met mensen blij te maken met je brief + een persoonlijke, mooie envelop.

Dit is een simpele envelop, je kan deze envelop natuurlijk ook nog versieren met een tekening, stempels, stickers of masking tape.

De oude penvriendinnen komen weer tot leven!
Tegenwoordig gaat bijna alles online, maar wat is er nu leuker dan een lange brief te vinden in je brievenbus. Er zijn de laatste tijd veel postprojecten opgestart, via blogs kom je in contact en start je met brieven schrijven naar elkaar.

Het leukste is natuurlijk als je naast je brief ook een aantal goodies in je evelop stopt, zoals stickers, quotes, thee, ansichtkaarten, poëzieplaatjes… Ik heb al naar drie mensen iets verstuurd.

Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd en gaan jullie nu zelf aan de slag. Laat me horen wat je ervan vond in de reacties. Ook als je even niet meer weet hoe je verder moet, laat het me weten.

Iets gemaakt met één van mijn DIY’s? Deel jouw foto op Facebook! Lfs!

Deze blog werd geschreven door Jedidja