Maak je eigen groene beauty-artikelen met Groene Beauty

Ik houd van beauty. Zaterdag is standaard mijn selfcare-day, waarbij ik zonder timer onder de douche mag staan, scrubjes gebruik, maskertjes klaar zet, haren was en mijn benen uitgebreid scheer. Goed, je kent het wel, want zaterdag is de dag waarop je het meeste tijd hebt en het gewoon heerlijk is om de dag rustig op te starten met goed voor jezelf zorgen. Het boek Groene Beauty van Marike Wilmes en Hester de Goede is daar helemaal op ingesteld, want niet alleen staan er heerlijke selfcare-recepten in, maar je maakt dus al je beautyproducten met fijne producten uit de natuur! En dat is natuurlijk extra bonus!

Omdat we jullie zo leuk vinden geven we vandaag dit fijne boek Groene Beauty weg in onze Sint-win, maar we geven jullie ook vast een preview uit het boek met dit fijne recept voor chocolippenbalsem!

Wat heb je nodig voor chocolippenbalsem?

Voor: 1 klein potje

Bereiding: 10 minuten

Houdbaarheid: 3 maanden

 

Ingrediënten voor chocolippenbalsem

2 g bijenwas • 2 g cacaoboter • 2 g ghee • 10 g amandelolie

De positieve effecten van deze chocolippenbalsem

Verzorgt en verzacht droge lippen.

Maak je eigen balsem:

Laat de bijenwas, cacaoboter, ghee en amandelolie, zonder te roeren, au bainmarie smelten. Zodra er een heldere olie is ontstaan, neem je de kom van het vuur. Schenk de olie in een potje of blikje en laat hem zonder deksel afkoelen. Eenmaal afgekoeld: klaar voor gebruik!

Beeld en recept zijn met toestemming over genomen uit het boek Groene Beauty. Het boek Groene Beauty is geschreven door Marike Wilmes en Hester de Goede, uitgegeven bij Uitgeverij Becht en kost 12,99. Het boek Groene Beauty is hier te bestellen!