Maak kennis met AWAKE movement + winactie!

Huis van Belle maakt kennis met Sarah van AWAKE Movement. Misschien heb je haar en haar kettingen al wel eens voorbij zien komen op Instagram. We stelden haar vragen over AWAKE Movement en over houden van jezelf. Lees mee!

Hi Sarah, wie ben je?

Ik ben Sarah Trouerbach – Ben Hamida, 28 jaar en ik woon samen met mijn man Robin in Amerika. We zijn daar kort nadat we getrouwd zijn naartoe verhuisd om de bijbelschool BSSM van Bethel Church in Redding, Californië te gaan doen. Ik ben afgestudeerd als Maatschappelijk werker maar was van beroep aanbiddingsleider. Momenteel werken wij niet omdat we in Amerika niet mogen werken en zijn we afhankelijk van giften (voornamelijk wonderen dus). Het was spannend, maar ook heel bijzonder om zo’n geloofsstap te maken en te zien hoe God voorziet! Hij is zó goed en te vertrouwen! Toen we naar Amerika toe gingen waren we 1,5 week getrouwd. We hadden €900,-, meer niet. We zitten er nu al voor ons derde jaar! Onmogelijk met €900,-.  God heeft écht overal voor gezorgd. Van het geld voor de huur en een auto tot het geld om nieuwe (en leuke) schoenen te kopen. ;-)

Vertel ons over AWAKE movement! Wat is het?

AWAKE movement gaat over wakker worden en zien wie je bent en waarvoor je gemaakt bent. ‘Awake oh Zion. Clothe yourself with strength, put on your beautiful clothes.’ (Jesaja 52:1)

Het gaat over mensen die leven gaan spreken over zichzelf en anderen, soms juist midden in hun verhaal, te midden van kwetsbaarheid. Als de oplossing er nog niet is, of als het nog spannend is. Het gaat erom dat je in contact komt met de waarheid die God spreekt over jouw leven.

Wat is de waarheid die God spreekt?

Wat God over ons zegt kun je terug lezen in de Bijbel. Het staat vol met beloften voor je leven en hoe Hij naar je kijkt. God is een goede Vader, dat is het begin van alles. Alles wat Hij tegen je zegt en voor je heeft komt voort uit liefde. Jezus kwam om ons leven te geven in overvloed, omdat dát Gods hart is voor ons. Ik wil mij dus altijd uitstrekken naar dát leven en korte metten maken met alles wat dat leven in de weg staat.
Hoe meer ik God als goede vader leer kennen, hoe meer ik ontdek wie ik ben.

En wie ben je dan? Waarvoor zijn we gemaakt?

We zijn Gods kinderen en alles wat God heeft, is van ons. We zijn in Zijn evenbeeld geschapen en mogen met Hem heersen. Dit betekent dat Hij ons autoriteit gegeven heeft. Dat komt tot uiting in ons spreken en ons handelen. Op die manier wordt het Koninkrijk van God zichtbaar om ons heen, doordat wij daar handen en voeten aan mogen geven. Waar je dat precies doet, of hoe je dat doet, dat is voor iedereen verschillend.

Even terug naar die waarheid hè… Wat hebben de kettingen ermee te maken?

Ja, het delen van je verhaal is ook een uitnodiging aan anderen om in dezelfde waarheid te stappen. Ook als je verhaal nog niet ‘af’ is. Het is een getuigenis van wie God is, wat Hij in jouw leven gedaan heeft en wat Hij beloofd heeft om te doen. Een herinnering voor jezelf ook.

De visie van AWAKE movement wordt op dit moment vorm gegeven door middel van kettingen, maar het gaat om de verhalen van mensen. Ik vind het geweldig als ik zie dat mensen elkaar de ketting cadeau geven om elkaar te bemoedigen en te inspireren. Of als mensen hun verhaal met mij delen waarom ze de ketting gekocht hebben en voor een bepaald woord gekozen hebben. Dan gaan mensen – voornamelijk vrouwen – leven vanuit hun ware identiteit en komen ze in lijn met wat de Hemel over ze zegt. Ze komen zelf in beweging en inspireren anderen weer. Daar word ik héél enthousiast van!

Wat was je drijfveer om deze movement te beginnen?

Ongeveer 3 jaar geleden ontstond de droom om een eigen cd op te nemen. Daarnaast droomde ik ervan om ook een lijn te hebben met mooie producten die leven spraken. Met een groep vriendinnen kwamen we bij elkaar en begonnen we te dromen, er ontstond steeds meer visie en zo ook de naam: AWAKE movement. Uiteindelijk hebben we niet direct de producten doorgezet, maar ben ik wel de cd op gaan nemen met de titel ‘AWAKE’. Vrij snel nadat ik de cd had opgenomen vertrok in met mijn man naar Amerika voor de Bijbelschool. Dit leek voor veel mensen (inclusief mijzelf) onlogisch. Weggaan als je net een cd hebt opgenomen…

‘Was het dan niet van God dat ik een cd opnam?’ Dat vroeg ik me af, maar toch wist ik zeker dat ik een cd moest opnemen en wist ik óók zeker dat ik naar de Bijbelschool moest.

Het klonk onlogisch, maar ik hield mij vast aan het feit dat als God het had gezegd, Hij voor alles zou zorgen. ‘Wat dwaas is voor mensen is wijs voor God,’ staat in de Bijbel. Ik wilde liever Hem gehoorzaam zijn dan vasthouden aan wat ‘logisch’ of ‘wijs’ leek voor mensen. De cd werd ontzettend goed verkocht, dus dat leverde uiteindelijk ook helemaal geen problemen op.

In het tweede jaar van de Bijbelschool kreeg ik de kans om op zendingsreis naar Zuid Afrika te gaan. Totaal hadden we hier €6000,- voor nodig, iets wat wij niet hadden. Het spontane idee ontstond om kettingen te maken om op die manier geld op te halen. In Redding was een bazaar waar ik ze kon verkopen en na weken lang onderzoek doen over het maken van kettingen, de juiste materialen, benodigdheden, enzovoorts maakten we uiteindelijk op de avond voor de bazaar zo’n 50 kettingen. ‘Hoe leuk zou het zijn als we er wel 10 verkopen?!’ dachten we.

Ik verkocht ze alle 50! En, na een Insta-post kwam de vraag of ik ze ook in Nederland wilde verkopen. Zodoende! Er werd ontzettend leuk op gereageerd en het heeft ons uiteindelijk voorzien van het geld om naar Zuid Afrika te gaan. We merkten dat we het ook heel gaaf vonden om te doen en zijn er mee door gegaan. Toen ik ging nadenken over een naam voor het product wist ik al vrij snel dat dit ‘AWAKE movement’ moest zijn.

‘Hoe leuk zou het zijn als we er wel 10 verkopen?!’ dachten we.

Ik verkocht ze alle 50!

Zo groeide de visie waar ik met vriendinnen over gedroomd had. Eerst de cd, nu de kettingen. Het product is verder ontwikkeld en we hebben er een officieel bedrijf van gemaakt wat nu heel leuk groeit.

Hoe worden de sieraden gemaakt?

De kettingen worden thuis door ons met de hand gemaakt. Elke letter wordt er individueel ingestampt. Daarom is elk product uniek en handgemaakt, net als de verhalen. Geen verhaal is hetzelfde en tóch kunnen we elkaar ermee inspireren. We bidden over elke ketting die we maken. Dat het een statement mag zijn over degene die het gaat dragen en dat het leven zal voortbrengen.

Het is te gek als iemand bijvoorbeeld bij ons komt voor het woord HOPE. Gezien de situatie is dat het woord wat zij nodig heeft en zich aan vast moet houden. Maar hoe tof als ze later terug komt en vertelt dat ze ervaart dat het uit heeft gewerkt op haar leven en ze de HOPE-ketting heeft doorgegeven aan iemand die dat nu nodig heeft. Nu gaat ze voor DREAM, omdat het haar seizoen is om verder te dromen.

Hoe ziet self love er voor jou uit?

Self love is heel belangrijk. God zegt: ‘Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf.’ We kunnen eigenlijk niet echt van de ander houden als we niet ook van onszelf houden. Ik zie vaak dat we onszelf leren ‘accepteren’, maar niet van onszelf houden. Dit uit zich in de manier hoe je over jezelf praat, met jezelf om gaat maar daardoor ook hoe je de ander behandelt.

Ik wil mijzelf behandelen zoals ik mijn beste vriendin zou behandelen. Liefdevol en respectvol. Ik probeer bewust lieve dingen tegen mijzelf te zeggen, mijzelf aan te moedigen en complimenten te geven. Als mijn lichaam grenzen aangeeft probeer ik daar naar te luisteren. Als mijn hart dingen voelt probeer ik daar naar te luisteren en op te reageren. Van jezelf houden betekent ook dat je soms dingen moet laten omdat dat beter voor jezelf is. Het gaat dus niet alleen maar over jezelf verwennen en alles gunnen, maar leren om gezond te leven voor je lichaam én je ziel.

En God?

Het leren houden van jezelf begint bij het ontdekken van de liefde van God. We kunnen liefhebben omdat God ons eerst heeft liefgehad. Mensen kunnen heel vaak tegen je zeggen dat je goed of mooi genoeg bent, maar als je niet van jezelf houdt is het als een emmer met een gat in de bodem. De liefde blijft eruit lopen en je hebt nooit genoeg. Als we leren om van onszelf te houden is het nog steeds ontzettend leuk om complimenten van anderen te krijgen. Maar er is een verschil: we kunnen ze dan echt ontvangen, én we zijn er niet meer afhankelijk van! We hebben de bevestiging van een ander niet steeds nodig, want we weten in onszelf dat we waardevol en geliefd zijn. En als we echt van onszelf houden, kunnen we ook op een gezonde manier liefde aan een ander geven.

Ook richting God is het belangrijk om van jezelf te houden. Hij heeft ons zo perfect gemaakt, we zijn Zijn kunstwerk. Als wij met onszelf als grof vuil omgaan, geeft dat geen eer aan de schepper van het kunstwerk. We zeggen daarmee: ‘Wat U gemaakt hebt is niet goed, niet mooi genoeg.’ En wij behandelen het niet goed. Jezus kwam om ons liefde te laten zien. Liefde zet je vrij en laat je bloeien. Ik geloof dat het tijd is dat we van onszelf gaan leren houden en gaan bloeien, in plaats van ons te richten op onze tekorten.

Jezus zegt: je bent genoeg, je bent perfect, je bent leuk!

Als die waarheid niet alleen Zijn waarheid wordt, maar als we het zelf ook zo gaan zien worden we echt vrij en hebben we zoveel moois te bieden aan de mensen om ons heen!

Wat zou je tegen meiden willen zeggen over self love?

Leer om van jezelf te houden. Wordt beste vriendinnen met jezelf, de grootste bemoediger van jezelf. Stop de inwendige strijd met jezelf!

Deze strijd kost je veel te veel energie en berooft je van het leven waar je voor bedoeld bent. Ga lief zijn voor jezelf, leer kennen wat je leuk en fijn vindt, vier jezelf, spreek lieve woorden tegen jezelf. Jij bent gemaakt voor liefde en met minder dan dat moet je geen genoegen nemen.

Tip: Ga eens elke ochtend voor de spiegel staan en vertel jezelf 3 dingen die je leuk of mooi vindt aan jezelf.  Hoe leuk om je dag met complimenten aan jezelf te beginnen! Ik geloof dat het een positieve invloed heeft op je humeur en dat de positiviteit en liefde die je mee draagt de mensen om je heen inspireert.

Wil jij ook je verhaal (uit)dragen en zo deel worden van Awake movement? We mogen drie kettingen van Sarah weggeven! Om mee te doen aan deze give away moet je 2 dingen doen:

  1. Volg AWAKE movement (@awake_movement) en Huis van Belle (@huisvanbelle) op Instagram.
  2. Laat in een reactie onder de Insta-post over deze winactie weten welk woord bij jouw verhaal past en waarom! Je kunt kiezen uit HOPE, DREAM of WILD.

De 3 winnaars krijgen maandag 28 januari een DM via Instagram! Niet gewonnen? Je kunt natuurlijk ook zelf een ketting bestellen, dat kan hier!

Welk woord zou jij willen dragen? Laat het ons weten onder de Instagrampost!

Beeld in deze blog: AWAKE movement (@awake_movement)