Make-up les #3: Bronzer

Je ziet vaak veel beautytermen voorbij komen waarvan je eigenlijk geen idee hebt wat het precies inhoudt. In #2 legde ik jullie uit wat highlighter is en vandaag nemen we bronzer onder de loep. Waar kun je het voor gebruiken en hoe laat je je gezicht er mee van zijn beste kant zien?

Waar gebruik je bronzer voor?

Toen ik bronzer net leerde kennen dacht ik dat het product alleen puur voor meer bruinhuid was. Dat is inderdaad één van de effecten die dit make-up artikel geeft. Zie je een beetje bleekjes? Doe wat bronzer op je wangen en je ziet er al weer wat gezonder uit. Als je in de zomer niet zo bruin wordt maar toch het effect van wat zon op je gezicht wil, kun je lichtjes wat bronzer aanbrengen op de plekken waar je normaal ook bruin wordt door de zon.

Bronzer maakt je huid dus donkerder. Dat brengt ons bij het tweede effect, namelijk: contouren, ook wel shapen genoemd. Dit betekent dat je je gezicht meer ‘in vorm brengt’. In #2 highlighter hebben jullie kunnen lezen dat je higlighter gebruikt om de uitstekende gedeelten in je gezicht nog meer naar voren te laten komen. Bronzer doet precies het tegenovergestelde. Door de donkere kleur brengt bronzer meer ‘schaduw’ in je gezicht, dus meer diepte. Op de volgende foto laat ik jullie zien waar je bronzer precies aanbrengt als je er mee wilt contouren.

11_Emily_BeautytermenBronzer_2

Bronzer kopen?

Waar je bij het kopen en gebruiken van een bronzer op moet letten is het volgende. Allereerst de kleur. Een bronzer kan al heel gauw een heel oranje effect geven, helemaal als je al een lichte huid hebt. En natuurlijk wil je geen worteltjeseffect. Als er verschillende kleuren zijn, kies er dan één die goed bij je huid past. Breng ook nooit teveel bronzer in één keer aan. Liever eerst iets te weinig (en in laagjes aanbrengen) dan meteen veel te veel.

Gebruik jij wel eens bronzer? Waar zou jij nog wel wat meer uitleg over willen?

Deze blog werd geschreven door Emily