Make-up in de winter

Hi glamour girl,

Ik vind het heerlijk om nieuwe looks uit te proberen. Het is altijd handig trouwens als je veel make-up op hebt om in je tasje wattenstaafjes mee te nemen. Zodat je in ieder geval niet dezelfde blunder maakt als ik, om met wc-papier mijn ogen te deppen in de wc. Dat schuurt erg en is niet fijn.

Weet jij nou nooit hoe je moet beginnen? Stel je bent aan het shoppen in de parfumerie en je ziet zo ontzettend veel kleuren oogschaduw en lipsticks. Wat moet je nu kiezen?

Ik zal je alvast vertellen dat make-up heel afhankelijk is van het seizoen. Met de koude en donkere dagen worden veelal donkere en metallic kleuren gedragen.

In de zomer is het allemaal wat lichter. De oogschaduw is meer nude, ook wordt er meer bronzer gedragen in plaats van foundation in de winter. Wat ik zelf fijn vind voor ik aan een look begin is veel plaatjes verzamelen. (Lang leve Pinterest!) Hiermee kijk ik wat ik nu eigenlijk precies wil en wat ik wil creëren en uitstralen.

Op het moment is het hartje herfst en is het bijna winter! Nu zijn er verschillende kleurenpaletten van Dior en Chanel, te herkennen aan de kleuren bordeaux, zwart beige, paars, tot paletten in de kleuren mosgroen, roze en bruin met kopertinten op je ogen met een glanzende finish voor op je ogen en lippen.

En er is een nieuwe kleur in opkomst. Namelijk paars! Als je je afvraagt of paars bij je ogen past, is mijn antwoord: ja, absoluut! Felpaars staat fantastisch bij groene ogen, omdat het complementaire kleuren zijn die elkaar versterken. Heb je bruine ogen, kies dan voor blauwpaarse tinten. Bij blauwe ogen staat grijspaars of lila heel mooi.

Paarse lipstick

Paarse lipstick kan echt een statement geven. Kies je voor een zachtere kleur paars dan staat het juist chic. Vind je de tint nog net iets te heftig, breng hem dan aan met je vingertop op het midden van je lippen en werk de kleur al deppend uit. Het harde effect zwakt dan af waardoor het opeens heel draagbaar wordt. Voordat je met al die mooie kleurtjes en glitter aan de slag gaat is het belangrijk een goede basis op je gezicht te maken. Begin eerst met een dagcrème (heel goed als bescherming, wees lief voor je huid), erna eventueel een primer. En breng daarna een laagje foundation aan en werk die goed uit met een speciale foundation kwast of sponsje.

Ook belangrijk: Begin niet op de dag zelf voor het eerst met een nieuwe make-uplook als je een feestje hebt. Zorg dat je eerst wat geoefend hebt!

Party tips

  • All the way kan heel goed in de eindejaarsperiode met extreme smokey eyes met een donkerrode lipstick.
  • Breng een paarse highlighter aan op je jukbeenderen en wenkbrauwbot voor een futuristische look.
  • Veren zijn een echte trend voor de feestdagen. Ga bijvoorbeeld voor een simpele ‘little black dress’ met extreme veren oorbellen.
  • Kies voor rood! The power of red. Het effect van rode lipstick lijkt magisch de krachtige kleur is goed voor instant zelfvertrouwen en boos je aantrekkingskracht.
  • Als laatste vergeet niet je nagels in een matching kleur met je lippen of oogschaduw.
  • Gebruik altijd een lippotlood uiteraard in de matchende kleur met je lipstick. Je volgt de contour van je lippen en je cupidoboogje met het lippotlood. Met een lippotlood zorg je dat je lipstick strakker kan worden opgezet en bescherm je tegen uitlopen van de lipstick.

Heb jij nog een ultieme tip voor het dragen van je make-up, waarmee je echt niet zonder kan? Deel hem hier met andere Belle meiden!

Photo by Manu Camargo on Unsplash