Make-up op maat

Kijk je wel eens beautyfilmpjes op YouTube? Super leuk! Maar denk eraan dat die meiden/jongens hun creaties ook niet zomaar uit hun mouw schudden. Zij hebben vaak veel geoefend op hun looks. Make-up is magisch. Nee wacht, KAN magisch zijn. Als je weet hoe je het moet gebruiken. Natuurlijk is geen enkele make-up stijl verkeerd.  Maar je moet leren wat het mooist staat bij je huidskleur en je ogen. Ook is de vorm van je gezicht belangrijk om naar te kijken. Heb je een ovaalvormig hoofd of wat ronder? Let dus op als je filmpjes kijkt om te leren hoe je make-up op moet doen. Kies dan filmpjes van personen met dezelfde gezichtsvorm als jij.

Dit zijn de standaard gezichtsvormen:

  • Ovaalvormig
  • Rond
  • Lang
  • Vierkant
  • Hartvormig

Als je ze gaat vergelijken, zie je het verschil alleen al aan de hoogte van je jukbeenderen. En als je bronzer gebruikt om die beter uit te laten komen of om je gezicht smaller te laten lijken dan moet je het wel op de juiste plek aanbrengen. Zo niet, dan kan je het tegenovergestelde effect krijgen.

Die standaarden zijn er ook bij oogkleuren in combinatie met oogschaduw:

Bruine ogen: Hierbij passen heel veel kleuren. Kleuren die je ogen extra op laten vallen zijn roze,  groen, paars en blauw. Kijk wel uit met bruintinten, dat het er niet te donker uit gaat zien. Tip van flip: gebruik goud in plaats van donkerbruin.

Blauwe ogen: Bij blauwe ogen passen herfstkleuren heel goed. Bordeaux, koper, oranje en lila zijn daar voorbeelden van.

Groene ogen: Bij groene ogen passen bijvoorbeeld chocola, mokka en paars goed. Maar ik vind vaak dat groene ogen geen make-up nodig hebben. Die spreken vaak al door het groen van de iris.

Grijze ogen: De kleuren donkerblauw en groen laten grijze ogen vaak meer opvallen. En als je grijze ogen meer blauw wil laten lijken, raad ik ook aardetinten aan als roestbruin en goud.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Heel veel plezier met het uitproberen van de make-up die past bij jou! Als je net begint met make-up kan deze blog je ook helpen.

BE YOUR OWN KIND OF BEAUTIFUL!

Photo by Jamie Coupaud on Unsplash