Marrit Leenstra over de Olympische Spelen

Marrit Leenstra ken je misschien wel als een van de schaatsers die namens Nederland meedoet aan de Olympische Spelen. Ontzettend gaaf natuurlijk om als sporter aan zo’n grote wedstrijd mee te doen, en nog wel op verschillende afstanden. Huis van Belle interviewde Marrit hierover.

Wat vind je het spannendste aan meedoen aan de Olympische Spelen?

De Olympische Spelen zijn natuurlijk heel bijzonder. Met name omdat ze maar 1x in de 4 jaar plaatsvinden en omdat alle wintersporten bij elkaar zijn. De kwalificatie voor ons als Nederlanders is zwaarder en moeilijker dan de Spelen zelf en daardoor ben ik al aan de druk van zo’n grote wedstrijd gewend en kan ik er gewoon van genieten!

Wat is het moeilijkste aan het schaatsen bij de Olympische Spelen? En het makkelijkste?

Het lastige is dat de wedstrijden verspreid zijn over een langere periode en dat zijn we niet echt gewend. Verder is alles hier tiptop geregeld, dus dat maakt het wel weer makkelijk. Alles is in het dorp gratis. Eten, kleren wassen. Alles.

Is er een bepaalde sporter die je heel graag wilt verslaan?

Iedereen.

Wat neem jij mee uit PyeongChang? En uit Nederland naar Zuid-Korea?

Ik ga als ik klaar ben met mijn wedstrijden kijken of ik nog wat souvenirs kan kopen. Meestal neem ik een koffiekopje mee van belangrijke wedstrijden, dus ik heb al een hele collectie. Uit Nederland heb ik niks speciaals mee. Dat is vooral omdat ik met alle spullen die ik nodig heb voor het schaatsen geen ruimte of kilo’s meer overhad in mijn tas.

Heb je speciaal getraind voor de Olympische Spelen?

Alles draait dit schaatsseizoen om de Olympische Spelen en we zijn dan ook al vanaf mei 2017 in voorbereiding op dit ene moment. Hier moet alles samenvallen om de beste race mogelijk te rijden. In andere jaren zijn de andere wedstrijden belangrijker zoals de Worldcup en daardoor ligt de focus net wat anders. Maar de trainingen op zich zijn niet zoveel anders. We schaatsen, fietsen, doen aan krachttraining en doen oefeningen door middel van sprongen.

Welke tip zou je geven aan meiden die ook fanatiek schaatsen?

Zorg ervoor dat je een leuke groep van hetzelfde niveau om je heen hebt, zodat je elkaar beter kunt maken. Samen sta je sterk!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

 Marrit schaatst vandaag haar eerste wedstrijd om 13.30 uur, en verder schaatst zij nog de 1000 meter op 14 februari om 11.00 uur, de 500 meter op zondag 18 februari om 12.56 uur en de ploegenachtervolging op maandag 19 februari om 12.00 uur. 

Bron: foto 1, foto 2, foto 3