Martanja’s boekentips #4

Poe poe, ik moet eerlijk zijn: ging ik in de eerste maanden supersnel met het lezen van boeken, de afgelopen maand stagneerde het nogal. Ha, dat kwam vooral omdat ik aan de stapel boeken begon die ik voor mijn verjaardag kreeg. En tussen die stapel zat een gedrocht van een boek (Hotel Europa van Ilja nogwat, niet aan beginnen!) en daar deed ik zó lang over… Daarom ga ik vandaag in mijn boekentips geen boekentips geven, maar twee hele fijne Netflix-tips die ook gewoon nog voldoen aan mijn doelen wat betreft het lezen van boeken.

Mijn ‘doelen’ voor 2019

In #1 deelde ik al mijn doelen achter het lezen:

1. Minimaal één boek is geschreven door een niet-witte schrijver, of het heeft als thema racisme

2. Minimaal één boek is geschreven door een vrouw

Niet om me het allemaal moeilijker te maken, maar om mezelf uit te dagen buiten mijn eigen wereldje te lezen en te leren over dingen waar ik nog niet veel van weet. Is dat gelukt voor #4? Let’s see!

Mijn twee tips voor Netflix

1. Homecoming, A film by Beyoncé

Wij zijn fan van Beyoncé. En we zijn heus ook wel eens kritisch hoor. Maar laten we nu even vol lof over deze film praten. Deze film is een live-registratie van het optreden dat Beyoncé gaf op Coachella 2018, plus het laat de weg zien die ze moest gaan om daar te komen. Dat is dus heel veel repetities, en repetities en nog meer repetities. Dit is echt een fijn uniek kijkje in de keuken, plus het geeft je de fijne muziek van Beyoncé! Wat een powervrouw is ze toch!

2. Knock Down The House

Deze film heb ik vanavond gekeken, en echt: tranen in mijn ogen. Alexandra Ocasio-Cortez is inmiddels wel echt een legend aan het worden, met haar vechtlust, en deze docu laat echt ziet wat een pit er in haar zit. In deze docu volgen we vier vrouwen die gaan voor een plekje in het congres en hoe ze dat doen. Inspirerend om te zien hoe deze dames de gevestigde orde op stelten zetten! Hoppa!

Heb jij nog een inspirerende tip voor me? Ben heel benieuwd!