Martine’s boeken top 5

Er is al een aantal keer om gevraagd en ik heb het tot nu toe steeds voor me uit geschoven: het maken van mijn favoriete-boeken-top-5… Het is onmogelijk om slechts één boek op nummer 1 te zetten, daarom heb ik nu gewoon een lijstje van mijn vijf favoriete boeken gemaakt, maar ze staan niet per se op de goede volgorde! ;)

Ik houd er niet van om teveel over de inhoud van een boek te vertellen, want dan verklap je al snel te veel. Daarom vertel ik alleen waarom ik het boek zo mooi vind.

Trots en Vooroordeel van Jane Austen

Oftewel; Pride & Prejudice. Ja, die film met Keira Knightly. Oorspronkelijk is het een boek, één van de grootste klassiekers ooit zelfs. Het is oud en het taalgebruik is ouderwets, dus daar moet je van houden. Ik vind het prachtig. Ik heb het boek al heel vaak gelezen en ga dat vast nog wel een aantal keer doen. Gekke tik: Ik ‘verzamel’ exemplaren van dit boek, als ik ergens een mooie uitgave zie wil ik het altijd weer kopen. Ik zag hem laatst bijvoorbeeld in dwarsligger-vorm liggen en had het bijna gekocht…

De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon

Voor iemand die van boeken houdt is dit boek de hemel. Alleen al omdat er een ‘kerkhof der vergeten boeken’ in voorkomt. Dat klinkt toch al magisch? Het verhaal speelt zich af in Barcelona en wordt zo mooi verteld. Je zou het boek alleen al kunnen lezen omdat het zo mooi geschreven is, en dan is het verhaal ook nog eens briljant. Dit boek vormt trouwens samen met twee andere boeken van Zafon een drieluik, maar je kunt ze ook los lezen en deze is het mooist!

Een stem in de wind van Francine Rivers

Over dit boek heb ik al eerder geschreven op Huis van Belle. Ik vind de hoofdpersoon, Hadassa, zo inspirerend. Haar geloof is ijzersterk en ze betrekt God bij alles, heel inspirerend! Dit boek is het eerste deel van een trilogie, de andere delen zijn ook heel mooi.

De eerste dag van David Nicholls

Hebben jullie de film One Day met Anne Hathaway gezien? Dit is het boek waarop de film gebaseerd is. Ik heb geheel tegen mijn principes in eerst de film gezien en daarna pas het boek gelezen, omdat ik er pas na de film achter kwam dat het boek bestond. Het boek is nog tien keer uitgebreider en beter en zeker nog een aanvulling op de film.

Jane Eyre van Charlotte Bronte

Nog een oude klassieker! Bij dit boek heb ik altijd gemende gevoelens. Het is een ontzettend mooi verhaal, maar het is veeeeeels te lang en uitgebreid! Tijdens het lezen had ik soms de neiging om vooruit te bladeren. Alleen lezen op een héle lange vakantie dus en opgepast voor oud taalgebruik!

Wat zijn jouw 5 favoriete boeken?

Deze blog werd geschreven door Martine