Martine’s favo recept: spinazietaart met geitenkaas

Als je van spinazie en geitenkaas houdt, dan wil je dit voortaan elke avond wel eten. En als je niet van spinazie en geitenkaas houdt, dan ga je het door dit receptje vast lekker vinden! Dit is namelijk zó ontzettend heerlijk. Zelfs nu ik dit blogje schrijf om half elf in de ochtend krijg ik er al zin in bij het zien van de foto’s.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven vast voor op 200 graden!

Stap 1: Ik vergeet altijd om van tevoren de spinazie te laten ontdooien dus doe ik dit nog even op het vuur. Dit hoef je dus niet te doen als je de spinazie ruim van tevoren uit de vriezer haalt, zeker een paar uur! Ben je het net als ik vergeten, laat het dan op een matig vuurtje ontdooien, af en toe even husselen en niet laten aanbranden.

Stap 2: Leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop vier plakjes bladerdeeg. Laat de randjes iets overlappen en druk deze aan elkaar zodat het één grote, vierkante plak wordt. Dit kun je het beste met een vorkje doen (zie foto)

Zie je trouwens het lichte plakje rechts onderin? Dat plakje kwam nog uit een open verpakking. De andere drie plakjes komen uit een nieuw doosje. Tip: bladerdeeg droogt in je vriezer alsnog uit als je het niet goed verpakt. Heb je nog wat losse plakjes over? Verpak ze dan in een diepvries- of boterhamzakje. Dit voorkomt dat je zo’n wit plakje zoals hierboven krijgt.

Stap 3: Leg op het bladerdeeg de helft van de geitenkaas.

Stap 4: Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze in de boter. Hoe je een ui het handigst kunt snijden lees je hier!

De uitjes zijn klaar als deze goudbruin van kleur zijn, zie de foto!

Stap 5: Splits je ei alvast! Hoe je dit moet doen zie je in dit filmpje!

Stap 6: Als je spinazie volledig ontdooid is, gooi je alles in een vergiet of zeef en duw je met een grote lepel het overtollige vocht eruit. Doe dit zo goed mogelijk, anders wordt je taart nat en klef. Meng daarna de spinazie met de uitjes en het eiwit (ik heb een keer per ongeluk het eigeel gebruikt… niet handig…)

Stap 7: Verdeel het mengsel over je bladerdeeg met geitenkaas. Houd de randen vrij, deze vouw je straks namelijk een beetje om.

Stap 8: Bedek het mengsel met de andere helft van de geitenkaas.

Stap 9: Leg hier nu vier plakken bladerdeeg over heen en maak de plakken weer aan elkaar zoals je ook met de onderkant van de taart hebt gedaan. De onder- en bovenkant van de taart maak je aan elkaar door weer met je vorkje streepjes te trekken. Vouw vervolgens de rand van de taart om, zo zit hij goed dicht. 

Stap 10: Trek met de vork nog wat lichte strepen over het deeg en bestrijk het geheel vervolgens met het eigeel.

Stap 11: Zet de taart in de oven (200 graden!) en bak hem in ongeveer 40 minuutjes tot hij mooi goudbruin is!

En het resultaat! Zó lekker!! Dit recept is officieel voor vier personen, maar wij eten er met z’n tweeën van. Eet smakelijk!

Laat het hieronder weten als je de taart hebt gemaakt! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

X Martine

Deze blog werd geschreven door Martine