Me & my notebooks: een update!

Jaaa, het is weer tijd voor een blog over mijn verzameling notitieboekjes! De vorige keer dat ik erover schreef was in 2017… Twee jaar geleden alweer. In de tussentijd heb ik, als echte verslaafde, heel wat nieuwe boekjes verzameld. Kwijl je mee? 

Over de post 

Mijn penvriendinnen weten van mijn liefde voor notitieboekjes, waardoor ik af en toe iets moois in de brievenbus vindt. Het leuke is dat ze de notebooks een beetje persoonlijk maken; zo schreef Alexandra een lieve boodschap aan de binnenkant en stempelde Anne muzieknootjes op de kaft.  

Favoriete winkel

Soms stuur ik zélf notitieboekjes mee via de post. Dan ga ik meestal naar Søstrene Grene, een lief winkeltje met allerlei mooie spulletjes voor weinig geld. Aanrader dus! Ze hebben altijd wel kleine notitieboekjes die makkelijk in een envelop passen. Maar ook grotere, zoals de blauw-roze van hierboven. Kortom: kom je Søstrene tegen, glip dan eventjes naar binnen! 

Zwijmelarij en intellectuelere gedachtenspinsels 

…dat is de titel die ik één van de dagboeken heb gegeven die je op de foto ziet. Heeft eigenlijk niet meer uitleg nodig, toch? ;) Het lichtblauwe notitieboekje met dat mooie patroontje komt van de Dille & Kamille; het boekje met de marmerachtige voorkant van de Tiger. Beide winkels zijn vergelijkbaar met  Søstrene Grene: huiselijk, gezellig en goedkoop. Misschien wordt het tijd om een shopdagje te plannen? 

Boekenwijsheid

Dit notitieboekje ben je al tegengekomen in mijn eerste blog over het onderwerp. Dat was in 2015. Het kostte me vier jaar (kuch), maar ik heb eindelijk een doel gevonden voor deze beauty: ik schrijf er mooie quotes in uit de boeken die ik gelezen heb. Een van mijn favoriete citaten tot nu toe is deze: “Bed rest and perhaps a large, steaming mug of hot chocolate. I always find that cheers me up.” Aldus Dumbeldore uit Harry Potter. Helemaal waar wat hij zegt, natuurlijk!

Gefaald bullet journal 

Toen ik deze kaft voorbij zag flitsen in een boekenwinkel, was ik gelijk verkocht. Wat een mooi notitieboekje! Of beter: boek. En de kwaliteit van het papier leek fantastisch. Ik besloot er mijn bullet journal van te maken. Twee maanden hield ik het vol, en daarna had ik er geen tijd meer voor. Shame on me. Jammer van het boek, eigenlijk. Misschien moet ik het tekenen en plannen toch weer gaan oppakken! 

Prekenboekje

Ik moet en zal schrijven tijdens de preek, anders krijg ik alleen de inleiding mee en dwalen mijn gedachten al snel af naar andere zaken. Bij de HEMA vond ik dit grote notitieboek, met een superzachte voorkant en een gouden touch. Dat laatste vond ik wel bij de kerksfeer passen. Maar heel chique is-ie verder niet hoor; er piept bijvoorbeeld een gele wikkel van Tony’s Chocolonely uit aan de achterkant. Dat was lekker! Chocola in de kerkdienst kan ik iedereen aanraden. Maar dat is een ander onderwerp. 

Geen blog zonder…

IKEA. Natuurlijk kan de IKEA niet ontbreken in dit verhaal, aangezien mijn twee vorige blogs vol lof waren over deze meubelgigant die toevallig ook notitieboekjes verkoopt. Waaronder dit zomerachtige geval, mét witte pagina’s! Mooi hè? Ik durf hem weer eens niet te gebruiken. Ik spreek jullie over vier jaar wel weer, haha! 

Waar gebruik jij notitieboekjes voor? Hoeveel heb je er? ;)