Meatless Monday – 2x lunch to go: #1 vega wraps met falafel

Deze maand niet één maar twee recepten: een healthy pastasalade en vega wraps met falafel. Voor beide lunchrecepten heb je ongeveer dezelfde ingrediënten nodig, dus dat maakt het lekker makkelijk met boodschappen halen. Na een Hollandse zomer is het namelijk alweer zo ver, het schoolleven is weer begonnen. En hoewel fysiek naar school gaan uiteindelijk fijner is dan alleen maar thuis onderwijs, heeft het ook een nadeel: bijna elke dag zal je weer eten van thuis moeten meenemen in plaats van in je pauze snel de keuken in te kunnen duiken. Daarom deze maand twee makkelijke recepten die je mee kan nemen als lunch en net wat aantrekkelijker zijn dan een boterham met pindakaas ;)

Lunch to go #1 – vega wraps met falafel

Wat heb je nodig?

  • Volkoren tortilla wraps (ongeveer 2-3 wraps per persoon)
  • 1 paprika
  • 1/3 komkommer
  • Handje snoeptomaatjes
  • 2-3 handjes veldsla
  • Fetakaas (ongeveer 50 gr)
  • Falafel balletjes (een andere vleesvervanger kan ook, denk bijvoorbeeld aan groenteballetjes, vega kipstukjes of reepjes vega krokante kipschnitzel).
  • Mosterd dille saus (bijv. die van Yildriz)
  • Aluminiumfolie om de wrap in te verpakken

Zo maak je de vega wraps met falafel

  1. Halveer de falafelballetjes en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze afkoelen. Ga uit van ongeveer 2-3 balletjes per wrap. Eventueel kan je dit ook al een avond van tevoren doen, bewaar de balletjes dan in een afgesloten bakje in de koelkast.
  2. Was de paprika, komkommer en snoeptomaatjes. Snij de paprika en komkommer in korte reepjes, snij de feta in blokjes en halveer de tomaatjes.
  3. Leg een stuk aluminiumfolie op een snijplank of bord. Leg hier de wrap op en beleg naar eigen inschatting met de paprika, komkommer, cherrytomaatjes, feta, veldsla en falafel.
  4. Top de vulling af met wat mosterd dille saus en rol de wrap strak op.
  5. Vouw het aluminiumfolie eromheen en stop de wrap in een vershoudbakje.

Tip: laat de veldsla weg als je de wraps al wat langer van tevoren maakt, die kan anders nog weleens wat verleppen.

Photo by Karolina Kołodziejczak on Unsplash