Meatless Monday: tortilla-tosti’s

Hi ladies,
Deze keer een alternatief recept voor tosti’s, waarbij je gebruik maakt van tortilla wraps: tortilla-tosti’s. Ontzettend lekker, net zo simpel en een ideale manier om overgebleven tortilla’s op te maken.

Als ik in mijn eentje of met mijn vriend eet lukt het namelijk nooit om gelijk zo’n pak op te maken en dan blijven er altijd een paar stuks zielig in de koelkast liggen in de hoop dat we ze later nog opeten.

Ik kwam afgelopen maand toevallig op het idee voor dit recept toen ik vol trek mijn keuken in liep. In mijn koelkast lagen vooral restjes en aangebroken verpakkingen, en op het aanrecht stond nog het tosti-ijzer van mijn huisgenoot. Nu probeer ik zo min mogelijk voedsel te verspillen, dus na wat denkwerk kwam toen het ‘eureka’-momentje: tortilla + kaas + tosti-ijzer = tortilla-tosti! Na wat Googelen kwam ik erachter dat het internet (inclusief TikTok) deze combi ook al had ontdekt, maar ach, ik voelde me lekker creatief!

In deze blog twee hartige combinaties, maar net zoals met ‘gewone’ tosti’s van brood kan je lekker experimenteren met ingrediënten en jouw perfecte combinatie samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan een combi met humus, of juist met zoete ingrediënten.

Ik denk dat elk tosti-ijzer in principe wel geschikt is, maar het meest handige is een wat groter apparaat waarmee je ook panini’s kan maken, dan krijg je van die mooie grillstrepen. Je kan eventueel ook een kleiner formaat tortilla’s gebruiken als je een klein tostiapparaat hebt.

Variant 1 – Appel-geitenkaas

Wat heb je nodig (voor 2 tosti’s):

 • 2 volkoren tortilla wraps
 • 1 kleine appel
 • Geitenkaas
 • Eventueel wat honing

Variant 2 – Italiaans (Caprese)

Wat heb je nodig (voor 2 tosti’s)

 • 2 volkoren tortilla wraps
 • 1 trostomaat
 • Groene pesto
 • Mozzarella kaas
 • Pijnboompitjes

Zo maak je de tortilla-tosti’s:

 • Snijd de ingrediënten in dunne plakjes
 • Beleg 1 helft van de tortilla met de ingrediënten naar smaak
 • Vouw de tortilla dubbel en leg deze in het tosti-ijzer.
 • Wacht 2-3 minuten tot de tortilla-tosti goudbruin kleurt en de inhoud gesmolten is.

Geniet ervan!

Tip: bewaar overgebleven tortilla’s in een afgesloten verpakking in de koelkast, dan zijn ze nog tot circa 2-3 dagen houdbaar en drogen ze niet zo snel uit.

Photo by Miguel Andrade on Unsplash