Michelle Dekker over de Olympische Spelen

Michelle Dekker heeft vier jaar geleden voor het eerst aan de Olympische Spelen meegedaan op het onderdeel Snowboarden. Ze was toen nog maar 17! Deze Spelen is zij weer van de partij. Huis van Belle interviewde haar over de Olympische Spelen.

Wat vind je het spannendste aan meedoen aan de Olympische Spelen?

Omdat ik al op de Olympische Spelen heb gestaan, weet ik natuurlijk een beetje hoe het is. Met elke wedstrijd heb ik een gezonde spanning en daardoor kan ik juist beter presteren. De Olympische Spelen is natuurlijk een grote naam. Ik weet dat de hele wereld kijkt op het moment dat ik naar beneden ga. Dat is het spannendste aan de Olympische spelen. De publiciteit en kijkers, dat zijn er veel meer dan tijdens een World Cup.

Wat is het moeilijkste aan snowboarden bij de Olympische Spelen? En het makkelijkste?

Het moeilijkste is om te pieken op het juiste moment. De Olympische Spelen worden natuurlijk om de vier jaar gehouden en dat is het moment dat je het beste uit jezelf wilt halen. Het makkelijkste is dat je naast elkaar snowboard, hierdoor kan je jezelf aan iemand optrekken die normaal sneller is.

Is er een bepaalde sporter die je heel graag wilt verslaan?

Natuurlijk wil ik iedereen verslaan, zoals iedereen die mee doet. Als ik iemand moet kiezen waarbij ik echt sneller wil zijn is dat Patrizia Kummer, zij is de Olympisch kampioen van 2014. Het afgelopen seizoen heb ik samen getraind met Patrizia en qua tijden zitten wij dichtbij elkaar! Tijdens de Olympische spelen wil ik bewijzen dat ik echt sneller ben!

Wat neem jij mee uit PyeongChang? En uit Nederland naar Zuid-Korea?

Wat ik meeneem uit PyeongChang is hopelijk een medaille! Verder vind ik het leuk om echte Olympische spullen mee te nemen terug naar huis, denk aan de mascotte. Wat ik meeneem uit Nederland is mijn eigen kussen! Ik wil lekker kunnen slapen en uitgerust zijn voor trainingen en wedstrijden.

Heb je speciaal getraind voor de Olympische Spelen?

Na de Olympische spelen van 2014 ben ik in een traject gestapt om mij voor te bereiden op de spelen van 2018. Hierin ging ik steeds meer fysieke trainingen doen, maar ook training in de sneeuw! Het afgelopen seizoen is het sneeuwschema gemaakt, wanneer ik dus in de sneeuw train, op de Olympische Spelen. De trainingen zijn niet zo zeer anders dan normaal, maar er wordt wel rekening gehouden met trainingsintensiteit en welke discipline ik train. Ik heb vooral reuzenslalom getraind en gekeken hoe ik sneller kan zijn op gelijkwaardige pistes*, zoals in PyeongChang. Ik hou altijd plezier in het snowboarden en ik wil elke dag iets leren en beter worden. Dat zal nooit veranderen, Olympische Spelen op komst of niet!

Welke tip zou je geven aan meiden die ook (willen) snowboarden?

Als je het nog nooit gesnowboard hebt: ga het zeker een keer proberen! In het begin is het wel moeilijk. Je zit veel op je kont, omdat balans houden moeilijk is! Hier moet je even doorheen, zodra je zelf een beetje bochten kan maken, wordt het echt leuk. Je moet dus wel even doorzetten en de lol erin blijven houden. Ook al lijkt het soms helemaal niet meer leuk! Maar geloof me, het is onwijs leuk!

Als je al eens gesnowboard hebt: probeer het beste uit jezelf te halen om een betere snowboarder te worden! Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Ga met vrienden en/of familie mee voor meer gezelligheid!

*Een piste waarbij je allemaal dezelfde moeilijkheidsgraad hebt.

Michelle snowboard vandaag voor het eerst, en wel om 2.00 uur. 

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera! 

Bron: foto 1  Nederlandse Ski Vereniging, foto 2, foto 3