Mijn 5 all-time favourite boeken

‘Zit je weer met je neus in een boek?’ Deze dialoog speelt zich zo ongeveer elke week af. Want ik hou gewoon van lezen. Er zijn zoveel leuke boeken op de wereld! En ik deel ze vandaag met jullie.

The Book Thief – Markus Zusak

Dit is mijn meest geliefde en favoriete boek ever. Ten eerste omdat het gaat over een meisje dat veel boeken leest (ik kon me dus goed identificeren met haar), ten tweede omdat het op een originele manier geschreven is (de dood is de verteller) en ten derde omdat het gewoon een heel mooi verhaal is. Het gaat over Liesel, een Duits meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in een pleeggezin wordt gebracht en daar allemaal interessante dingen meemaakt. Er komt een Joodse onderduiker, de buurjongen is echt heel aardig en het stelen van de door de nazi’s verboden boeken maakt het voor Liesel extra spannend. Dat de dood het verhaal vertelt, zegt natuurlijk wel iets, maar ook weer niet en – je moet het verhaal gewoon lezen. En daarna de film zien, die is ook gaaf!

Life of Pi – Yann Martel

Jullie kennen de verhaallijn vast wel van reclames op tv: een jongen die bij een schipbreuk in een reddingsboot wordt gegooid – samen met een tijger, een zebra, een hyena en een orang-oetan – en vervolgens 227 dagen op zee moet overleven. Interessant en origineel verhaal, dacht ik. Toen ik het boek uit had was ik vrij tevreden. Maar toen ging ik recensies en analyses opzoeken op internet en whuuuut, it blew my mind. Er blijkt dus een hele symboliek achter het verhaal te zitten, dingen zijn niet zoals ze echt zijn en niets is wat het lijkt. Het is wel tof om opeens te begrijpen wat alles betekende en de diepere laag te ontdekken. Aanrader!

Ik zal verborgen zijn – Eline Rosenhart

De titel klinkt misschien wat cliché, maar als je het boek gaat lezen, kom je er vanzelf achter waarom het boek zo heet. “In Ik zal verborgen zijn van Eline Rosenhart strijden twee joodse vrouwen met dezelfde naam – Hadassah – voor een volk dat wordt bedreigd in haar bestaan.” Dat is de eerste zin van de flaptekst en zegt al heel wat. De ene verhaallijn gaat over Hadassah (ook wel Ester) in de Bijbel, de andere gaat over een Hadassah die als kind opgroeit in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is spannend, mooi, nog spannender en nog mooier en zucht, gewoon lezen dus.

Linda Chaikin en haar boeken

Linda Chaikin is een (christelijke) schrijfster en ik ben haar fan. Punt. Confession: ik hou van romantische thrillers en deze auteur weet gewoon precies wat ik wil. Mijn favoriete serie van haar is die van Allison en Bret, twee hoofdpersonen die samen geheimzinnige mysteries ontrafelen over Egyptische schatten en samenzweringen.

De serie van Steven James

Ho, stop! Voordat je op het boek ‘De serie van Steven James’ gaat googelen: het is geen boek. Het is écht een serie – met maar liefst 8 delen. Nou ja, dat is het huidige aantal, maar telkens als ik denk dat ik de reeks bijna uit heb, komt hij weer met een nieuw boek (hè, wat vervelend nou). Anyway, het overkoepelende aspect in alle boeken is het schaakspel. Elk boek heeft een schaakstuk als titel – nou ja, bijna elk boek, want je begint met Openingszetten en je eindigt met Schaakmat. De hoofdpersoon is Patrick Bowers, een geniale Sherlock-achtige FBI-rechercheur die wordt ingezet om de meest huiveringwekkende moordenaars op te sporen. Meer ga ik niet zeggen.

Ik hoop dat ik niet teveel heb verklapt. Gewoon gaan lezen die boeken (hoe vaak staat dat zinnetje nu al in deze blog?), want ze zijn goe-hoed. En laat me even weten wat je ervan vond!

Welke boeken – of schrijvers – vind jij fantastisch?

Ons nieuwe boekje is uit! Bestel hier Belle Inspiration Happy!
De mooie quotes uit Belle 9 Celebrate kun je ook als kaartjes bestellen!

Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

 

Knop_geefjeop