Mijn beperking werd mijn kracht

Amélie (26) is net afgestudeerd aan de opleiding Social Work. Haar studieproces verliep niet zoals bij de gemiddelde student, omdat zij tijdens haar studie gediagnosticeerd werd met ADHD. “Mijn brein werkt anders waardoor ik meer moeite had om opdrachten en stages volgens norm af te ronden.” 

Amélie woont en werkt in Nijmegen waar ze als coach werkzaam is binnen het Kenniscentrum voor AD(H)D en Autisme. “Ik vind mijn werk geweldig. Dat wat ik altijd zag als mijn zwakte, kan ik nu inzetten als mijn kracht. Mijn beperking werd mijn kracht. En zo begeleid ik ook mijn cliënten: Waar zit jouw kracht? Hoe kan jij dat inzetten in jouw eigen leven? Er zit bij mensen vaak zoveel wilskracht, en het is de kunst om die wilskracht te combineren met bij hen passende acties.”

Echte aandacht

Nu Amélie haar droombaan heeft gevonden en het felbegeerde bachelor diploma heeft behaald, kijkt ze terug op de afgelopen jaren aan de CHE. “Toen ik vermoedde dat ik ADHD had en wachtte op mijn diagnose, zei een docent tegen mij: “We hebben jou nodig in het werkveld en ik ga jou helpen met slagen”. Dat vond ik toen zo bemoedigend en hoopvol. Op de CHE kijken mensen echt naar jou als persoon en waar ze jou mee kunnen helpen. De mensen hebben echte aandacht voor wie je bent en waar je naartoe wilt.”

Begeleider

Door het aangepaste traject liep de studieloopbaan anders dan anders. “Er waren nog verschillende opdrachten en toetsen die op mij lagen te wachten. Maar door mijn ADHD vind ik het moeilijk om hoofd- en bijzaken te scheiden. Mijn begeleider stond gelijk voor mij klaar om mij te helpen. Hij stopte mij niet in een hokje, maar hij gaf mij de ruimte om mijn eigen plan te maken. Omdat ik mijn studie op mijn eigen manier af heb kunnen maken, heb ik het met hoge cijfers afgerond. Het traject gaf mij vertrouwen waardoor ik zo’n mooi resultaat heb kunnen behalen. En daar ben ik trots op.”

Benieuwd naar de CHE? Meld je aan voor een Open Dag! Check www.che.nl/welkom voor meer informatie. Je kunt de CHE ook volgen op Instagram en Facebook

 

#advertorial #studiekeuze #CHE