Mijn stedentrip naar Barcelona

Nadat we jullie in februari al wat tips gaven om een goedkope stedentrip te plannen, hebben we jullie ondertussen al tips voor Gent en Londen gegeven. Vandáág ga ik jullie vertellen over mijn stedentrip naar Barcelona! Hoewel de zomer tot een einde komt, kun je natuurlijk alsnog in de toekomst een tripje plannen. En ik kan alvast meedelen dat deze stad héél leuk is, lees snel verder!

Fietstour aan het begin

Mijn eerste tip is om je stedentrip te beginnen met een fietstour, die ik zelf bij Bajabikes geboekt heb. Ik vond dit naast heel erg leuk, ook heel erg praktisch! Zo heb je gelijk een heleboel hoogtepunten van de stad gezien en snap je direct een beetje hoe de stad in elkaar zit. Boek je tour vooraf op de website van Bajabikes!

Beste plekjes om te eten

Als ik op stedentrip ga, wordt er veel en lekker gegeten, haha. Het eerste tentje wat ik je aanraad is Taller Tapas. Ik heb hier de allerlekkerste tapas OOIT gegeten en het was helemaal niet heel erg duur. Probeer de aubergine, die smaakt hier héél anders dan je hem ooit geproefd hebt. Sla ook zeker een brunch bij Brunch&Cake niet over, alles ziet hier er 100% instagramproof uit, het is gezond en hiernaast ook nog ontzettend lekker! Tot slot raad ik je de strandtent Vai Moana aan. Je kunt hier terecht voor ontbijt/lunch/diner en lekkere drankjes. Hele goede service en alles is heerlijk!

Te doen

Naast alle toeristische attracties die je in de stad kunt zien, zou ik ook eens naar de wijken rondom gaan. El born bijvoorbeeld is net ietsjes rustiger en minder toeristisch en naar mijn mening leuker dan straten als de Ramblas. Ook raad ik je aan het strand dat aan Barcelonette ligt over te slaan en een halte verder te gaan naar strand Bogatell. Hier ligt het iets minder vol! 😉 Als je in een hete tijd Barcelona bezoekt, probeer het dan zo te plannen dat je ’s ochtends en ’s avonds dingen bezoekt, want hier is het midden op de dag simpelweg te heet voor. En het kan heel goed omdat Barcelona tot laat levendig is! Bekijk ook een keer op een avond de fonteinshow bij de Font Màgica. Het is hier wel sowieso heel erg druk, maar al de hele weg naar deze fontein toe hangt een heerlijke sfeer met straatmuzikanten en gezelligheid.

En tot slot; let op je tassen! De spullen van mijn zus zijn gestolen en helaas komt dat in Barcelona heel erg veel voor. Al je tassen dus voor je houden.

Have fun in Barcelona!