Mooiste chick van het web

Ok, eerlijk zijn: waar heb jij allemaal een profiel aangemaakt? Hyves? Twitter? Facebook? Partypeeps? Zelf ben ik redelijk goed online te vinden, en heb ik een account op Hyves, Twitter (@martjana) en Facebook.

Ok, nog een keer eerlijk zijn: wie heeft er wel eens (knappe) jongens geaccepteerd die jou wilden toevoegen en die je niet kende? Eerlijk zijn he… Ik heb wel eens uitnodigingen gehad van jongens die ik niet kende. En als ik dan hun profiel checkte, bestonden zijn vrienden alleen maar uit meisjes. Uhm, hallo?! Geweigerd.

Maar het had ook anders gekund. Misschien was ik wel heel erg gevleid geweest, zo’n knappe jongen die vrienden met me wilde worden. Spannend. Misschien vindt ie me wel leuk?

Mooiste chick
Het onderstaande filmpje duurt misschien wel wat lang (20 minuutjes). Ik vond hem erg goed. (Tip: kijk hem met je vriendinnen of met je mams!) Een super leuke chick ontmoet een jongen via een site, maar al gauw raakt ze he-le-maal verstrikt in wat hij allemaal wil van haar. En dat zijn geen goede dingen. Ze is zo verliefd dat ze niet door heeft dat hij heel erg fout is. Maar kan je het haar kwalijk nemen? Hij is knap, zegt lieve dingen tegen haar en probeert haar te beschermen voor zijn verkeerde vrienden. Dus…

Loverboy
Je hebt het helemaal goed: deze boy is een loverboy. En daar hebben we allemaal wel over gehoord toch? Jongens die meiden verleiden met mooie praatjes op het schoolplein, die hen mooie kleren en sieraden geven en hen dan vervolgens laten werken om geld voor hen te verdienen. En met werken bedoel ik niet in de supermarkt achter de kassa, maar geld verdienen door met mannen seks te hebben.

En ja, loverboys vind je niet alleen meer op het schoolplein, maar ook op het internet. En weet je wat het is: via chatten op internet ben je soms heel snel persoonlijk. Ik ben eerlijk hoor, als ik iemand niet in de ogen hoef te kijken is het soms makkelijker om nare gevoelens te delen. En door te chatten lijkt het ook sneller alsof je een ‘klik’ met elkaar hebt. Neem nou mijn eerste vriendje: hij was de broer van een vriendinnetje, en ik moest hem iets vragen. Dat deed ik via msn. En na een paar weken intensief msnen (iedere avond, je weet wel) vertelde hij me dat ie met me uit wilde: hij was verliefd. En toen we uiteindelijk iets hadden, maakte hij het na drie weken weer uit: we hadden echt geen enkele connectie. Dus: we dachten een klik te hebben, maar dat bleek toch niet het geval. Zo suf.

Loverboys maken hier handig gebruik van: zit je niet zo lekker in je vel, dan is hij er om je op te peppen. Heb je een bad hairday, dan is hij de eerste om te zeggen dat je er prachtig uit ziet. Hij heeft je ping om te vragen hoe je dag op school was, en w’appt je om te vertellen hoe sexy je bent.

Wat nou als…
…jij dat meisje in het filmpje bent? Praat met mensen die je écht vertrouwt: je mentor, je beste vriendin, je docent Engels, je grote broer (als die hem maar niet gelijk in elkaar timmert…). Ook al denk je dat niemand meer met je wil praten: heus wel! En als laatste: rennen!

…jij een meisje kent die zo’n fout vriendje heeft? Wees een goede vriendin, en laat haar weten dat ze altijd bij je terecht kan. Dwing haar niet om iets te vertellen, dat doet ze heus niet als ze dat niet wil. Kraak haar vriendje niet af (ja, echt!) En laat haar merken dat ze zich niet hoeft te schamen!

Hoe knap een jongen ook is, hij moet je wel goed behandelen. Heeft ie geen respect voor je, slaat hij je, vernedert hij je: wegwezen! Je bent echt meer waard! En wil je meer info, klik dan hier of hier!

X Martan

Beeld: Georg Oddner