Mosterdsoep

Ik ben een enorme fan van mosterd, op een broodje kroket, met rookworst noem maar op. Deze soep heb ik gemaakt voor mijn verjaardag en hij viel goed in de smaak. Hij is pittig maar ook romig en dat maakt de soep lekker.

 

Wat moet je doen?

Stap 1: Allereerst moet je een roux maken. Dat is een mix van boter en bloem om de soep dik te maken. Smelt de boter in een pan en gooi de bloem erbij en goed blijven roeren.
Stap 2: Laat de roux 5 minuten garen op het vuur
Stap 3: Maak ondertussen de bouillon. Zet het water op en gooi er 2 bouillon blokjes bij
Stap 4: Voeg de roux beetje bij beetje toe aan de bouillon. En goed blijven roeren.
Stap 5: Voeg de mosterd en de slagroom toe en laat het 5 minuten doorkoken. Let op dat het niet te hard kookt.
Stap 6: Snij de prei in ringen en bak de spekjes
Stap 7: Voeg de prei aan de spekjes toe en laat dit samen nog even 2 minuten doorbakken.
Stap 8: Gooi de prei en spekjes in de soep
 
Serveer dit in een mooie kop en met wat overgebleven stukjes prei of spekjes en geniet! :)

Deze blog werd geschreven door Annemein