Joëlle maakt: mueslirepen

Deze mueslirepen of granolabars zijn makkelijk om zelf te maken. Zo heb je een lekkere snack voor tussendoor.

Voor 10 repen:

  • 135 g havermout
  • 175 g zachte dadels, zonder pitten
  • 90 g honing
  • 65 g pindakaas
  • 100 g amandelen

 

Stap 1. Verwarm de oven voor op 175C. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verspreid de havermout erop. Rooster de havermout 15 minuten.
Stap 2. Hak de dadels fijn in een keukenmachine. Als het een kleverige bal vormt is het goed.
Stap 3. Hak de amandelen in grove stukken.
Stap 4. Doe de honing en pindakaas in een pan en verwarm dit. Roer het zodat het een egaal mengsel wordt.
Stap 5. Doe de havermout, dadels en amandelen in een kom. Schenk de pindakaashoning eroverheen. Meng dit goed met een elektrische handmixer en zorg dat er geen grote hompen dadel in het mengsel blijven zitten.
Stap 6. Bekleed een ovenschaal of bakblik van ongeveer 20×20 cm met bakpapier. Hierdoor kun je straks de granolabars makkelijker loshalen. Schep het mengsel in de schaal en druk het goed aan zodat het overal even dik is. Zet het een uurtje in de koelkast.
Stap 7.  Snij de plak 10 repen . Bewaar je granolabars in een luchtdichte trommel in de koelkast

Tip: Voeg na stap 5 gedroogd fruit, rozijnen of stukjes chocolade toe.

 

Dit recept komt uit Belle 4 (2014)