Musthaves sollicitatiekleding

Je zit waarschijnlijk nu nog op school, maar het duurt niet lang meer voordat je volwassen wordt en op zoek mag naar een echte volwassen baan. Waarin je misschien wel carrière gaat maken. Ik laat je in deze blog zien welke items een musthave zijn in je carrière en voor meerdere gelegenheden functioneren. Be a girlboss!

Ga eerst na bij welk bedrijf je solliciteert. Het is per bedrijf verschillend wat er van je functie verwacht word. Zo moet je je formeler kleden als je solliciteert bij bijvoorbeeld banken en advocaten kantoren. Bij een hip bedrijf, kan je wat creatiever zijn met je outfit.

De kleuren:

Veilige kleuren zijn: Zwart, donkerblauw, grijs.
Redelijk veilige kleuren zijn: Groen, beige, donkerrood.
Probeer deze kleuren te vermijden: Paars, geel, oranje.

Er zijn onderzoeken geweest wanneer mensen de kleur rood droegen op hun sollicitatiegesprek dat dat een positief effect had. Natuurlijk kan dat als je lef hebt.
Maar speel je voor save dan kan je het best basis kleuren kiezen. Een eerste goede indruk maak je maar 1 keer.

De essentials:

  • Het zwarte jasje: Kies een zwarte blazer. Dit is tijdloos, classy en proffesioneel.
  • De blouse: Kies voor een blouse. Een mooie blouse in een basis kleur met een sjaaltje en pumps volstaan meestal bij je sollicitatiegesprek.
  • Schoenen: Ook al denk je misschien als laatste aan je schoenen. Je schoenen zijn wel degelijk belangrijk! Zorg dat ze netjes zijn en formeel.
  • Een passende tas, dus geen rugzak bij je zakelijke outfit.
  • Make-up: Belangrijk! Houd je make-up vooral natuurlijk en basic.

Vermijd prints. De panterprint is momenteel erg hip, maar op je sollicitatiegesprek kun je dat beter achterwege laten.

Als laatste:

Zorg dat je je haar in een staart doet, of half opgestoken/half los. Draag het nooit los tenzij je haar redelijk kort is.
Zorg er verder voor dat je rok niet te kort is. Te sexy laat je onprofessioneel overkomen. Een extra panty is ook altijd handig, voor als je ladders hebt.
Je kleding mag niet te strak of te wijd zijn.
Draag niet al te veel sieraden. Dit kan afleiden.

Be yourself with a good touch!

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash