Naar buiten! Vijf goedkope en leuke dingen om buiten te doen

YES! De zon schijnt! Ik ben altijd op mijn vrolijkst wanneer de zon lekker schijnt, de paarden in de wei tegenover mijn studentenkamer weer rondgalopperen en de knoppen aan de bomen uitbloeien. Eigenlijk gaan we echt veel te weinig naar buiten. Als ik naar mezelf kijk hoe vaak ik buiten kom in een normale werk- of schoolweek dan zijn dat meestal hooguit de fietstochtjes heen en weer. Dat is nog geen uur per dag! Terwijl we eigenlijk gemaakt zijn om buiten te zijn, gek hè? Tijd om dus naar buiten te gaan!

1. IJsjes eten met vriendinnen

IJsjes zijn altijd goed. Ik ben laatst ook nog lekker naar de ijssalon gegaan met een vriendin na een lange dag en wat hebben we lekker in de zon gezeten! Tip: test alle smaken van de ijssalon bij jou in de buurt. Schrijf elke keer als je een ijsje hebt gehad de smaken in je notities en kies die smaken dan de volgende keren niet meer. Zo word je gedwongen om steeds iets nieuws te ontdekken!

2. Wandelen in het bos

Het is bos is zooo mooi deze tijd. Met net bloeiende bloesemknoppen, vogeltjes, groen en zon is het dé plek om even van Gods schepping en het lekkere weer te genieten. En een extra voordeel: het bos is helemaal gratis! Ontdek alle leuke bossen bij jou in de buurt samen met je vriendinnen. Ook een goed moment voor diepe gesprekken, want er zijn nergens broertjes die mee kunnen luisteren.

3. Sporten

Sporten geeft je energie, net als het lekkere weer. Dus van buiten sporten krijg je extra energie! Trommel een aantal vriendinnen op en ga lekker hardlopen in het bos. Of leg je sportmatje op het gras in de achtertuin voor een fijne workout. Maak een lekker lange fietstocht of ga met de mountainbike op stap. Wat dacht je van rolschaatsen of skaten? ;) Nodig een vriendin uit om samen te tennissen, volleyballen of badmintonnen: de mogelijkheden zijn eindeloos!

4. Picknicken

Ik had het net al over het bos en hardlopen of fietsen. Je kunt natuurlijk sommige dingen van deze lijst ook combineren! Wat dacht je van een fijne fietstocht naar het bos, om daar lekker te picknicken en te wandelen? Driedubbel leuk.

5. Leren

Leren leuk? Oké, vaak niet, dat geef ik toe. Maar je kunt het wel leuker maken! Maak een kan met fris water (doe er munt en citroen in en zet ‘m een nachtje in de koelkast) en pak een goede stoel in de tuin. Zonnebril erbij en studeren maar! Wedden dat het zo een stuk minder vervelend is dan in je muffe slaapkamer? Doordat je meer zuurstof hebt buiten, gaat het leren ook nog eens makkelijker. Mooi meegenomen, toch?!

Na het schrijven van dit blogje heb ik alweer helemaal zin om naar buiten te gaan. Gelukkig ga ik zo even een uurtje! #zinin

Wat doe jij graag buiten?

Photo by Leighann Renee on Unsplash