Neem Jezus mee in je leven

Daar zijn we dan. We worden afgezet op de ‘Kiss and Ride zone’ en zo lopen we voor het eerst het terrein van Opwekking op. Ik ben samen met mijn vriendin Livia voor het eerst een dag op Opwekking. We lopen naar de loopbrug en daar ontmoeten we onze twee andere vriendinnen die er het hele weekend zijn. Zij stonden erop dat we na al die tijd toch eens een dag kwamen kijken. We gaan allemaal wel eens naar een internationale kerk in Hilversum, en gaan daar helemaal los tijdens het prijzen van onze Vader. “Als jullie dit al zo leuk vinden moeten jullie echt een keer mee naar Opwekking, daar is het nog zo veel bijzonderder” zeiden ze.

En nu lopen we er dan, het is half 10 en over een half uur gaat de eerst dienst beginnen. Als eerste gaan we even ons bandje ophalen voor de Teenzone, anders komen we natuurlijk niet binnen. Na het bandje opgehaald te hebben lopen we gelijk door naar de tent. Ik verbaas enorm over hoe ontzettend groot de tent is en hoe enorm veel jongeren er zijn. Ik voel gelijk de warmte, de veiligheid en liefde die er in de tent is. We zoeken een plekje om van de dienst te mogen genieten.

Ga je weg met Hem, Hij wil met je mee!

Joël Treuren preekte over hoe je kunt focussen op Jezus en hem mee kunt nemen op jouw weg. Hij vergeleek het met een rad waar Jezus de wijzer was en in het middelpunt van je leven stond. Daar omheen zijn allemaal vakken met aspecten in jouw leven als werk, vrienden en school. Daarmee werd de vergelijking gemaakt dat het belangrijk is om Jezus in je hele leven te betrekken. Als jij met je vrienden bent, neem Jezus dan mee, laat hem je vrienden zien. Als je aan het gamen ben neem hem dan mee. Ook als Jezus het misschien niet helemaal eens is met je keuzes zal Hij je nooit straffen of veroordelen.

Ik loop niet te hard van stapel en weet dat ik niet alles in één keer kan overgeven.

Het is lastig om alles over te geven aan Jezus, misschien zijn er dingen wat je nog heel spannend vind om dat met Hem te delen. Dat is niet erg, het gaat niet in één keer, maar probeer er langzaam naar toe te werken en geef hem steeds meer van jou leven. Jezus hoeft niet op één te staan in je leven, maar hij wil met jou mee. Waar je ook naartoe gaat betrek hem in alles wat je doet, niet alleen wanneer het je goed uitkomt. Bid niet alleen 5 minuten voor je toets maar neem hem mee in je lessen en de voorbereidingen voor de toets. Hij is er om jou te helpen en te leiden in alles wat je doet. Je hoeft niet bang te zijn, je raakt echt niet je hele leven kwijt, het wordt er alleen maar mooier op.

Deze preek was echt wel wat in nodig had. Ik vind het heel lastig om echt met Jezus te leven, maar nu heb ik toch het idee dat het me wat beter lukt. Ik loop niet te hard van stapel en weet dat ik niet alles in één keer kan overgeven, maar dat ik het rustig aan mag doen en mag kijken wanneer het me lukt en dat is zo een fijn gevoel!

Lukt het jou om met Jezus te leven?