Nieuw schooljaar, nieuwe kansen

Het is weer zover… Je rugzak moet weer volgestouwd worden met zware boeken, je leukste kleren worden uit kast getrokken en je wekker gaat veel te vroeg af… Want? Het nieuwe schooljaar is begonnen! Is het voor jou de zwartste dag van het jaar of kijk je stiekem al sinds midden juli uit naar deze dag? Om het nieuwe schooljaar positief te beginnen, schrijf ik deze blog met o.a. twee redenen om uit te kijken naar komend schooljaar en een pro-tip om er positiever naar te kijken! Ook handig voor mezelf :)

Vrienden weer zien!

De een was het begin van de vakantie weg, de ander juist weer aan het einde… Tenminste, zo ging dat bij mij. Het komt er op neer dat ik veel van mijn vrienden veel minder heb gezien dan ik had gewild. Gelukkig zit ik met veel van hen nu weer verplicht zo’n 40 uur op school en hebben we tijd genoeg om bij te kletsen in de pauzes. Of in de les natuurlijk 😉

Nieuwe kansen

Een nieuw schooljaar, nieuwe kansen. Je kunt opnieuw beginnen met je cijfers, maar misschien heb je ook wel een heel nieuwe klas. Verder kunnen er weer allemaal dingen op je af komen en zullen er vast veel dingen gebeuren die je niet had zien aankomen. Misschien maak je wel heel goede vrienden of ontdek je dat je dol bent op dansen. Misschien doe je dit jaar wel mee aan een gave wedstrijd en reis je door het hele land. Misschien gebeurt er ook niet zoveel bijzonders, dat is ook helemaal goed. In ieder geval zal de zon weer schijnen komend jaar en zullen er weer mooie dingen komen. Want die zijn er altijd! En weet vooral: God is altijd bij je, ook komend jaar en Hij zal door alle mooie, maar ook moeilijke dagen met je meegaan en je NOOIT alleen laten!

Positief het nieuwe schooljaar in

Pro-tip: Wil je positief het nieuwe schooljaar in? Maak eens een lijstje met de mooie dingen van afgelopen jaar die je niet had zien aankomen. Denk hierbij aan een commissie waar je in ging, een nieuwe vriendschap, een bruiloft, een nieuwe sport of nieuw muziekinstrument, alles kan! Bedenk dan eens dat er komend jaar weer zulke kansen en mogelijkheden zullen komen! Nu al iets meer zin in school?

Misschien denk je wel: ‘Loïs, dat soort dingen gebeuren in mijn leven niet… Mijn leven is saai en donker.’ Er hoeven geen grote dingen te gebeuren om te kunnen genieten. God heeft ons zoveel moois gegeven in kleine dingen, die we soms over het hoofd zien. Daarom hierbij een lijst met dingen waarvan je kan gaan genieten komend jaar:

  • Zonsopgang/ondergang
  • Krachtige zee
  • Lievelingsliedje zingen onder de douche
  • Dansen in de regen (mijn favoriet, maar voor velen waarschijnlijk niet haha)
  • Een mooi gesprek met een dierbaar iemand
  • De glimlach op het gezicht van iemand die vol passie over Jezus vertelt

Dit zijn maar een paar dingetjes, maar hopelijk heb je hierdoor een positiever beeld gekregen over het nieuwe jaar! Ik wil helemaal niet wegnemen dat het zwaar kan worden, het kan ongelooflijk zwaar worden. Ik wil alleen benadrukken dat God bij ons is en Hij onze angst over de toekomst wil wegnemen. En Hij heeft ons zoveel gegeven om van te genieten!

Als je er erg tegenop ziet

Zie je erg op tegen school? Vorig jaar schreef ik daar deze blog over! Misschien heb je daar nog wat aan? Loop je met gevoelens rond, waar je over wilt praten? Bij stichting Chris hebben ze 24/7 tijd voor je! Het is heel begrijpelijk als je tegen school opziet of gewoon over andere dingen wil praten. Die momenten hebben we allemaal. Ik bid voor je dat je komend jaar rustig mag beginnen en dat je Gods nabijheid mag voelen, op alle momenten. En dat je op de momenten dat je Hem niet voelt, mag weten dat Hij er als nog is!

Liefs Loïs

Photo by Jeswin Thomas on Unsplash